Siia saabunud meeste vanus jääb vahemikku 30–53 eluaastat ja neil on mitukümmend aastat laevaehitustöö kogemusi, kirjutab Oma Saar.

Baltic Workboats AS-is makstav palk ukrainlastele sobib, sest nende kodumaal saadava palgaga ei ole see üldse võrreldav. “Me tunneme, et siin meie tööd väärtustatakse,” kommenteeris Kozõrev.

507 000 elanikuga Nikolajevo linnas, kust võõrtöölised tulevad, on 280 laevaehitusfirmat. “Paraku tehased seisavad ja kuigi kvalifitseeritud inimesi justkui nagu oleks, ei osata tööd juhtida ega korraldada,” rääkis Kozõrev ja lisas, et sellepärast käiaksegi tööl Rootsis, Soomes ja teistes riikides.

Eesti asjaajamine ja töökorraldus ukrainlastele meeldib. Ka on palgad Eesti laevaehituses nende meelest Skandinaaviamaadega võrreldes täiesti konkurentsivõimelised.

Kuigi lepingu alusel on ukrainlased palgatud pooleks aastaks, ei teata veel lõplikult, kui kauaks nad Baltic Workboatsi tööle jäävad.

“Kõik sõltub sellest, kuidas meil siin minema hakkab,” ütles Kozõrev. Tema sõnul on neil alati võimalus ka leping peatada, enne selle peatamist aga tööandjale hea tava kohaselt ette teatada.