Toidupanga juht Piet Boerefijn märkis, et kuna praeguses olukorras kaotavad väga paljud inimesed töökoha või väga suure osa oma sissetulekust, satuvad nad toimetulekuraskustesse, mis tähendab, et Toidupanga toiduabi vajajate hulk kasvab iga päevaga.

"Tallinna Toidupanga lattu jõuab rohkem annetusi kui mujale ja meie kaubikud viivad seda laiali teistesse toidupankadesse üle Eesti, Narvast Hiiumaani," kirjeldas Boerefijn. See on aga toonud kaasa senisest ligi 20% suuruse kütuse kulu kasvu, mistõttu tuli Neste otsus Toidupanka kütusega toetada väga õigel ajal.

Neste Eesti juht Dennis Antamo põhjendas sammu sellega, et Toidupanga rolli on praeguses kriisiolukorras keeruline alahinnata. "Eriolukorra tingimustes on vabatahtlike abiorganisatsioonide nagu Toidupank töö erakordselt tähtis, et kõik pered saaksid toidetud nii linnas kui ka maal," ütles Antamo. Seepärast otsustaski kütusekett katta Toidupanga järsult kasvanud kütusekulu.

Neste tanklate üle-eestiline võrgustik võimaldab annetatud kütusele ligipääsu kõikides maakondades, kus Toidupanga autod toimetavad. Antamo avaldas lootust, et praegune kriis paneb inimesed rohkem mõtlema oma igapäevastele tarbimisharjumustele.

"Sageli on meil harjumus osta rohkem kui süüa jaksame, mistõttu osa toitu läheb raisku – selle asemel, et jõuda nendeni, kes seda tegelikult vajavad. Sarnane on lugu ka toiduainetööstusega, kus tekkivate jääkide hulk on muljetavaldav," nentis Antamo. Neste ise näiteks suudab toota toiduainetööstuse jääkidest ja jäätmetest kvaliteetset kütust, mistõttu eelistab ettevõte, et värske toit ikkagi pürgi hulgas ei maanduks.

Kuidas saab Toidupanka aidata?
Kõik, kes soovivad toidupankade tööle kaasa aidata, on oodatud seda tööd püsivalt toetama.


Annetada on võimalik annetuskeskkonna armastanaidata.ee kaudu või helistades regulaarselt Eesti Toidupanga annetustelefonidele:


900 9005 – annetad 2 eurot

900 9010 – annetad 8 eurot