Tuleb arvestada, et 100 ml mahuga jäätis kaalub keskmiselt 50 grammi ja sellest tingitult ongi energia sisaldus mahu korral poole väiksem. Olenevalt retseptist, tootest, seadmetest kõigub see vähesel määral.

Vastavalt Eesti seadustele ja EU direktiivile tuleb kõik vedelikud ja vedelad toiduained märkida mahuühikutes (sentiliiter, liiter, milliliiter). Tahked ja teised toiduained aga massiühikutes (gramm, kilogramm).

Eesti tootjad on kasutanud ja kasutavad oma märgistamisel võib-olla rohkem mahuühikuid, kuid Euroopas toodetud jäätistel näeme nii milliliitreid kui ka gramme. Vahel mõlemaid korraga.

Segadust tekitab märgistamisel see, et doseerimisel on jäätis vedelas olekus ja valmistootena tahkes. Oma olemuselt on see aga mahuline toode – vahustatud, õhuline toode. Kumb ta siis tegelikult on, kas vedelik või tahke – see on kokku leppimata.

Eri keeltes eri ühikutes märkimine ei ole vale, kuid ei ole loogiline – ühele rahvale edastatakse informatsioon ühtemoodi, teisele teistmoodi. Võib öelda, et sel juhul on see eksitav.