Järgmisel aastal soovivad korraldajad saata ettevõtja oma lugu rääkima igasse Eestimaa kooli, teatas tööandjate keskliit.

Jõhvi Gümnaasiumi õppearendusjuhi Helen Sule sõnul otsustas kool projektist osa võtta, kuna lugu päriselust kõnetab noori rohkem kui teooria, oma ala meistri nimi ja tegu aga annab kuulajale usaldusväärsuse.

Ettevõtja Ville Jehe sõnul oli tore kogeda, et praktikute poolt oma loo rääkimine andis õpilastele midagi olulist nende ees seisvateks elulisteks otsuteks edasise haridustee, aga mis veelgi olulisem - oma tulevase kutse valikuks. „Loodetavasti saab sellest traditsioon, mis seob läbi kogemuste edasiandmise eri põlvkondi enam kui seni,“ lisas ta.

Aktsioon “Ettevõtlikkus kooli” toimus tänavu esimest korda, kuid saab korraldajate sõnul kindlasti iga-aastaseks traditsiooniks.

Nädala jooksul käisid kooliõpilastele oma lugu rääkima ja noori ettevõtlikkusele innustamas teiste hulgas näiteks Markus Villig (Taxify), Marek Põldeots (TripleDev), Martin Rand (VitalFields), Heiti Hääl (Alexela), Sten Tamkivi (Teleport), Anne Samlik (Estravel), Jaan Pillesaar (Helmes), Valdo Kalm (Eesti Telekom), Herty Tammo (Startup Wise Guys), Priit Alamäe (Nortal), Maire Milder (Baltika), Ville Jehe (Threod), Marek Kiisa (Astrec), Tea Varrak (TTÜ), Ando Jukk (UPM-Kymmene Otepää), lembit Lump (Kodumaja), Toomas Tamsar (Eesti Tööandjate Keskliit) jpt.

Aktsioni “Ettevõtlikkus kooli” korraldatakse Eesti Arengufondi, Eesti Tööandjate Keskliidu, Teenusmajanduse Koja, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, SA Tuleviku Kool ja KredExi koostöös.