„Technopolis Ülemiste ASi osa Tallinna kontoripindade turul on 10% ja Ülemiste City väljavaated on muljetavaldavad,” ütles Technopolise kontserni juhatuse esimees Keith Silverang. „Meie ajastus on suurepärane, kuna majanduse taastumine on juba alanud. Ennast tõestanud Technopolise kontseptsiooni ühendamine Ülemiste linnaku potentsiaali ja teadmistega võimaldab meil tarbijatele ainulaadse teenuse luua.”

26. märtsil sõlmitud koostöölepingu alusel kuulub ühisettevõtte Technopolis Ülemiste ASi aktsiatest 51% Soome börsiettevõttele Technopolis Plc ja 49% ASile Mainor.

Tehingu vormistamise ajal oli linnaku hinnanguline väärtus 1,5 miljardit krooni, millest kaks kolmandikku moodustavad linnaku varad summas ligi 1 miljard krooni ja ülejäänu Ülemiste City 670 miljoni kroonine laen, mis kantakse uue ettevõtte bilanssi. Ülemiste City ülejäänud kinnisvara hinnanguline väärtus on 560 miljonit krooni ja see on laenuvaba.

„Soome, Eesti ja Vene alustavate ettevõtete kombinatsioon on atraktiivne nii klientide kui ka rahvusvaheliste investorite jaoks. Meil on jõuliseks laienemiseks suurepärane positsioon,” ütles ASi Ülemiste City ja Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov. „Tehing võimaldab Ülemiste Cityl kergema bilansiga oma laienemist kiirendada.”