"Sellise teenuste kompleksi rajamine on oluline osa meie linnaku kontseptsioonist, kus kõik peab töötajate aja säästmiseks käe-jala juures olema. Paigutame kõik olulisemad teenused ühte hoonesse ja nii on nad seeläbi mugavalt ühest kohast kättesaadavad – kui on vaja arsti juurde minna, on see kohe siinsamas, sama asi on näiteks panga ja spordiklubiga," ütles Ülemiste City juhatuse esimees Gunnar Kobin ettevõtte teates.

Restori peaarhitekt Mart Keskküla peab hoonet põnevaks väljakutseks: "Punasest tellisest endine valukoja laohoone on arhitektuuriliselt huvitav väljakutse. Projektile lisab väärtust maja ajaloolisus, samuti on põnev kujundada endisest avarast tootmishoonest teeniduskompleks."

Teenuste maja näol on tegemist vana valukojaga, kus hoiti liiva ja lupja. Hoonest säilitatakse kolme korruse ulatuses senine välisfassaad ning rajatakse peale täiendavalt klaasist fassaadiga neljas korrus.

Veebruaris lammutati osa vanast valukojast, et rajada sõidutee, mis ühendab Valukoja ja Keevise tänavat ning kergendab linnakusisest liiklust. Samuti avab see juurdeehitatav teelõik ligipääsu Tartu maanteelt ilma Ülemiste ristmikku läbimata. Uue tee ja Keevise tänava nurgal asub ka Ustus Aguri maja, kuhu muuhulgas kolib näiteks MicroLink.

AS Ülemiste City on Tallinna Lennujaama naabrusesse rajatav Targa Äri Linn. Linnakusse tuleb üle paarisaja tuhande ruutmeetri büroopinda ning kerkivad kõrgtehnoloogilised tehased. 2006. aasta sügisel kolisid Ülemiste Citysse tarkvaraarendusettevõte Webmedia ning Mainori Kõrgkool.

2007. aasta sügisel valmisid ML Arvutite tehas ning linnaku südamesse rajatud Eesti suurim restoranitänav Mercado. 2008. aasta jaanuaris kolis Ülemiste Citysse IT-ettevõte Helmes ja talendijuhtimise firma Fontes ning kevadel valmib Baltikumi suurima IT-ettevõtte Microlink uus hoone.