„2014. aasta oli Technopolis Ülemiste jaoks aktiivse laienemise aasta, mis avaldus ka väga heades majandustulemustes,“ rääkis Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov. „Sarnaselt aasta varasemale suutsime hüppeliselt kasvatada nii müügitulu kui kasumit, mis annab kinnitust Ülemiste City piirkonna tugevast positsioonist Tallinna ärikinnisvara turul,“ lisas ta.

Ettevõtte heade tulemuste taga on Gert Jostovi sõnul eelkõige üldine mahtude kasv ja samas linnaku üüripindade kõrge täituvus, mis ulatus eelmise aasta lõpu seisuga 99,3 protsendini. „Üheks olulisemaks käibekasvu allikaks on olnud Tallinna suurima, 24 000 ruutmeetrise büroohoone 100%line täituvus, mille ankurrentnikeks täna on Maksu- ja tolliamet ning If Kindlustus,“ ütles Jostov.

Suurimateks projektideks möödunud aastal olid Lõõtsa tn 8a asuva Tallinna suurima büroohoone kolmanda korpuse valmimine, millega lisandus linnakusse 7500 m² uut büroopinda ning 281-kohalise parkimismaja valmimine. Lisaks renoveeriti ja avati uue nime all linnaku töötajaid teenindav Eesti suurim lõunatoidurestoran Dvigatel.

„2014. aasta teises pooles algas linnakus ka uue 13-korruselise büroohoone ehitus, mille valmimisega käesoleva aasta septembris kasvab Technopolis Ülemiste poolt rendile antav pind ca 74 000 m²-ni ja sellega oleme suurim büroohoonete omanik Tallinnas,“ kinnitas Jostov.

Technopolis Ülemiste ASi varade maht kasvas aastaga kokku 12,4% ulatudes 111,8 miljoni euroni. Möödunud aastasse jäi ka mitu märkimisväärset investeeringut – uue büroohoone, parkimismaja ja restorani ehitusse investeeriti ja investeeritakse perioodil 2014-2015 kokku ca 20 miljonit eurot.