Ülemiste City nõukogu esimees Ülo Pärnits rõhutas, et tegu pole kinnisvaratehinguga. “Me ei müünud Ülemiste Cityst midagi ära, me müüsime koostöö õiguse. Müüsime Technopolisele pileti rongile, millega me edasi sõidame,” rääkis ta. Pärnits lisas, et laenude teenindamisega pole neil probleeme olnud ning tehingu motiiviks pole majandusraskused. Samas märkis Pärnits, et kuigi nelja aastaga on Ülemiste Citysse investeeritud 1,2 miljardit krooni, on praegu nende jaoks pankade uksed suletud. “Et edasi minna, vajame partnerit. Tahame Soome
know-how
d siia tuua — see on Soome viinud maailma tippmajandusega riigiks,” sõnas ta
ale.

Ülemiste City eksjuht Gunnar Kobin ütles, et Technopolis on talle tuttav ning enamusosaluse omandamine on Ülemiste Cityle positiivne uudis. “Selline partner ja veel juhtivas rollis selles ettevõttes on vaieldamatult Ülemiste City üürnikele ja ettevõtte äriprojekti tuleviku mõttes väga hea samm,” rääkis ta. Kobini ütlusel on Technopolisel kindlasti rohkem oskusteavet kui ühelgi praegusel Ülemiste City aktsionäril. “Ei oska öelda, kas kohe hakkab välisinvesteeringuid tulema, aga seda, et Tehcnopolis on tubli ja kompetentne ettevõte, kes saab sellest ärist aru ja oskab seda kvaliteetselt juhtida — selles pole hetkegi kahtlust,” märkis ta.

Ülemiste City juhatuse esimees Gert Jostov märkis, et tehingu tulemusel on neil võimalik pakkuda klientidele senisest rohkem teenuseid. “Neist olulisim on kindlasti riskikapitali ja alustavate ettevõtete kokkuviimine, kus Technopolisel on olemas hea kogemus ja väljaarenenud suhtevõrgustik,” selgitas ta. Teisalt võimaldavad täiendavad vahendid ärilinnakut Jostovi sõnul ka materiaalses mõttes jõuliselt arendama hakata, kuna sõltuvus laenurahast väheneb. Ülemiste City ja Technopolise leping hõlmab kolmandiku Tallinna lennujaama kõrval asuva ärilinnaku territooriumist, ülejäänud kaks kolmandikku jääb Mainorile, kes seda edasi arendab.

Technopolise esindaja Martin Seppälä sõnul on koostöö üks eesmärk võimaldada Soome firmadel laieneda Eestisse ja teistesse Balti riikidesse. Soome Technopolises toimuvad tema ütlusel kaks korda aastas äripartnerite kaasamise üritused, millest võtavad osa 30 riigi esindajad. “Sarnaseid koostööpartnerite kaasamise üritusi hakatakse ka Tallinnas korraldama,” sõnas Seppäla ja lisas, et Eesti IT-firmade võrgustik on kasin ning üks eesmärk on kontaktide loomine.