Ülemiste City tahab olla toeks Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu IKT-sektori populariseerimise projektile, teatas Ülemiste City.

Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL) algatas eelmisel nädalal projekti, mille raames tutvustatakse gümnaasiuminoortele IKT sektori võimalusterohket tulevikku ning tutvustatakse noortepäraselt valdkonna õppimis- ja töövõimalusi. Ülemiste City soovib toetada selle algatuse elluviimist.

„Eestis on puudus kvalifitseeritud infotehnoloogia spetsialistidest, mistõttu on vaja teha noorte seas selgitustööd, miks on hea õppida ärijuhtimise asemel hoopis IT-inseneriks,“ ütles Ülemiste City AS-i juhatuse esimees Gunnar Kobin. "ITL-i käivitatud projekti eesmärk on näidata, et info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkond on mitmekesine, perspektiivikas ning innovatiivne eluala. Ülemiste City soovib sellele projektile omalt poolt kaasa aidata reaalsete IT-ettevõtete töö tutvustamisega," lisas Gunnar Kobin.



"Ülemiste City linnakus on selle aasta lõpuks ühtekokku 32 000m² modernset ning kaasaegset tööpinda rohkem kui 2500 inimesele. Ülemiste Citys asuma hakkavate ettevõtete hulgas on mitmed juhtivad IKT sektori ettevõtted – näiteks juba täna tegutseb Ülemiste Citys Webmedia, peatselt alustavad linnakus tööd Helmes, Microlink ja ML Arvutid arvutitehas. Seetõttu on meil mida noortele näidata. Kutsume sügisest koolide gümnaasiumiklasse Ülemiste Citysse ekskursioonile, mille käigus räägime oma linnaku filosoofiast ning näitame, millistes tingimustes kaasaegsed IT-ettevõtted töötavad. Ülemiste City on inspireeriv keskkond innovaatilistele ettevõtetele ning usume, et koos selgitustööga IT äri suure tuleviku kohta, aitab ka IT ärikeskkonna nägemine noortel oma otsuseid paremini teha," lisas Gunnar Kobin.