Liverpooli Ülikoolis rahvusvahelise turunduse magistrikraadi omandanud Velve täidab Mainor Ülemiste juhatuse liikme kohustusi 2015. aastast. 2017 asus ta ettevõtte arendusjuhiks, 2019 alustas Ülemiste City innovatsioonijuhina. Mainorisse tuli Velve Samsung Electronicsist, kus töötas Eesti piirkonna juhina.

Ei karda suuri väljakutseid

"Juhivahetusega ei muutu ettevõtte strateegilised eesmärgid, kuid fookus uuendusmeelsusele ja teadmistepõhisusele kindlasti suureneb. Ursel on senistes rollides Ülemiste City Baltimaade suurimaks ärilinnakuks kasvamisel juba aastaid panustanud. Nüüd lisandub suurem vastutus, ent koos sellega võimalus lisada Ülemiste City kui tuleviku linna arengusse veel selgemalt innovatsiooni ja tarkust. Luues targale tööle unikaalset keskkonda, suudame mõjutada nii Eesti kui ka Baltimaade konkurentsivõimet," sõnas Mainor AS nõukogu esimees Guido Pärnits.

Naissoost tippjuht kinnisvarasektoris on haruldus, mis aga Velvet ei heiduta. „Vastutus saab olema senisest suurem ja kalender tihedam, aga olen loomu poolest töökas ja muutustele avatud inimene. Pööraseid ideid eelistan alati mugavustsoonile. Võtsin suure väljakutse vastu peamiselt kahel põhjusel: omaniku ambitsioonikas tulevikunägemus paelub mind ja ma tean senisele üsna pikale ühistöö kogemusele tuginedes, et suudame selle meeskonnaga korda saata suuri asju," heitis Ursel Velve pilgu eesootavasse.

Tulevikuplaanid

Velve rõhutas, et alanud aastal soovitakse seniste prioriteetide kõrval koostöös emaettevõtte Mainoriga täistuuridel käivitada Test City kontseptsioon, mis on Tuleviku linna professuurile hädavajalik arendus.

"Huvi ja potentsiaal säärase lähenemise vastu on järjest suurem. Mitmed linnaku tehnoloogiaettevõtted soovivad tooteid meie keskkonnas katsetada. Kasu on mõlemapoolne - nii ettevõtetele kui siinsele 36 hektari suurusele linnaruumile," sõnas Velve. "Tulevikuvaates näen tekkival võimekusel märksa laiemat mõju, mida EAS või me ise saame suurte välisfirmade Eesti turule kaasamisel ära kasutada. Volkswageni globaalse arendusüksuse Ülemiste Citysse kolimine on sel suunal hea näide.

Tuleviku linnas peab Velve oluliseks nelja valdkonna arendamist. Need on: rohelisus ehk Rohetiigri kaasabil rohepöörde läbiviimine; talentide tervis ehk koostöös Tartu Ülikooli teadlaste ja linnaku start-up'idega tervisliku linna mudeli loomine; teadmised ehk koolituskrediidi ja uue hariduskvartali loomine; innovatsioon ehk testkeskkonnana uute ideede sünnipaigaks olemine.