Delfi kirjutas eile, et esimene elektrikatkestus oli hotellis ööl vastu neljapäeva kella 23.30st kuni kella 1ni. Teine voolukatkestus algas eile hommikul kell 9.40 ning lõppes alles kell 20.30. Kõik hotellisüsteemid saadi tööle kella 21.30ks.

Kuna Eesti Energia ei jaganud infot, asus hotelli juhtkond otsima generaatorit, millega ajutiselt majja elektrit saada. Kella 14 paiku saabus ootamatult Eesti Energia poolt saadetud suvise kütusega diiselgeneraator, mis saadi tööle alles kolme tunni pärast.

"Pärast kella viite hakkas generaator nii tööle, et saime panna tööle tubade soojustuse, valgustuse ning osaliselt ventilatsiooni," ütles Delfile Ülemiste hotelli direktor Andrus Savitski. Ühes ventilatsioonisüsteemis oli ära külmunud toru ning tekkinud rikkeid leitakse täna kindlasti veel.

"Üks üritus jäi ära ja natuke läks inimesi ära," sõnas Savitski hotelli muudele kahjudele viidates.

Inimesed olid Savitski sõnul üldjoontes mõistvad. "Mõned tahtsid kompensatsiooni ja nii palju kui võimalik, nad midagi tasuta ka said - teed ja kohvi baarist."

Savitski sõnul häiris kogu asja juures teda kõige enam info puudumine ja Eesti Energia suhtumine. Infot kaablirikke kohta sai hotelli direktor maja taga kaevama ja riket parandama asunud töömeestelt.

"Näiteks öösel öeldi Eesti Energia infoliinilt, et pole midagi ja me pidime välja kutsusuma meid vahel teenindava elektrifirma, ja loomulikult see väljakutse ei olnud tasuta," ütles ta.

Eesti Energia poolt kommentaari andnud Jaotusvõrgu Põhja piikonna juht Andres Tõnissaar ütles, et Ülemiste hotelli elektrikatkestused olid põhjustatud kaabliriketest.

"Esimese rikke saime öösel kiiresti lokaliseerida, kuid teise puhul osutus vajalikuks maakaabli parandamine, mis on paraku aeganõudvam," teatas ta.

Ehkki ettevõte uuendab pidevalt elektrivõrku, on valdavosa sellest 40-aastane ning ka Ülemiste piirkonna rikke põhjustas vananenudkaabel.

Tõnissaar lisas, et Jaotusvõrk püüab rikke ulatust ja oletatavat likvideerimisaega alati võimalikult kiiresti ja täpselt hinnata, kuid alati ei ole see võimalik. "Sellepärast pidime ka esialgselt väljalubatud aega pikendama. Saame aru, et elektrikatkestus põhjustab palju ebamugavust ja palume vabandust, et elektrivarustuse taastamine esialgu planeeritust kauem aega võttis."