Ülemiste keskus saab juurde 92 000 m² üldpinda, 59 000 m² renditavat pinda, 210 kauplust, 1350 parkimiskohta autodele, 450-kohalise 3-korruselise parkimishoone ja 800m² suuruse laste mänguala.

“Ülemiste keskus on oktoobris valmiva teise järguga saamas Tallinna ja Eesti olulisima transpordisõlme läheduses paiknevaks suurimaks kaubanduskeskuseks,” ütles Ülemiste keskuse tegevdirektor Guido Pärnits. “Kogu Ülemiste piirkond on lähematel aastakümnetel üks kiiremini arenevaid Tallinna piirkondi, n-ö uus tõmbekeskus. Seepärast on hea tõdeda, et juba pikka aega planeeritud Ülemiste keskuse laiendus on tänaseks täies hoos ja plaanipäraselt valmib käesoleva aasta oktoobris,” lisas Pärnits.

„Nurgakivi paigaldamise päeval võib tõdeda, et osapoolte meeskonnad, kes selles projektis kaasa löövad, on teinud tõhusat tööd, mis sügisel lubab poekülastajal uuenenud ja ilusas keskuses oma igapäeva oste teha,” ütles Fund Ehituse juhatuse liige Eiki Rump. “Ehitajana aga tunneme head meelt, et meile on saanud osaks selline usaldus suures projektis ning soovime näidata, et see on õigustatud,“ lisas Rump.

Ülemiste keskuse teise etapi on kavandanud Norra arhitekt Einar Aakeroy (AMB Arkitekter AS). Eestist osales projekteerimistöödes EA Reng. Ehitus hõlmab 25 000 m² uut osa koos uue peasissepääsuga ja 450-kohalise 3-korruselise parkimismaja rajamist. Lisaks rajatakse lastele 800m² suurune mänguala. Samuti saab kogu senine, olemasolev keskus uue, kaasaegse ilme. Jätkuvad enamus praegusi rendilepinguid, kuid lisaks on rendilepingud sõlmitud ka uute rentnikega: Camp David, Desigual, H&M, Lido, Mohito, Next, Rademar, Reserved, Sinsay, Terranova, The Pier, Tommy Hilfiger, United Colours of Benetton jt. Praeguseks on rendilepinguga kaetud 95 protsenti uue ehitusjärgu pindadest.

Ülemiste keskuse omanik ja arendaja on Linstow International (Norra), mis haldab ja arendab ärikinnisvara Baltimaades (sh 6 kaubanduskeskust Lätis), Norras, Portugalis, Rootsis ja Venemaal. Eestis kuuluvad Linstow’le lisaks Ülemiste keskusele Radisson Blu Hotell Olümpia ja Park Inn Central Tallinn. Linstow kuulub Norra börsil noteeritud investeerimisfirmale Awilhelmsen AS.