Alates 2010. a oktoobrist kuulub 51% ettevõttest teadmismahukate ärilinnakute arendamisele keskendunud Soome börsifirmale Technopolis Plc ning 49% ulatuses on Technopolis Ülemiste aktsiate omanik Ülemiste City arendamise kogemustega AS Mainor Ülemiste, teatas Ülemiste keskus.

Technopolis Ülemistes on täna välja ehitatud 46 000 m2 kaasaegset büroo ja kontoripinda, lisaks on ligikaudu 24 000 m² tööstus- ja laopinda.

Tänaseks on alustatud Lõõtsa 8 kolmiktorni ehitusega, mis valmib 2013. aasta lõpuks ja võimaldab Technopolis Ülemistel kasvatada pakutava büroopinna mahtu umbes 50% võrra.

„Ettevõte planeerib järgneval kahel aastal kolmiktorni ehituseks investeerida üle 30 miljoni euro, mis teeb meid vaieldamatult suurimaks ärikeskkonna arendajaks Eestis,“ ütles AS Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov.

„Targa Äri Linnas käib juba täna igapäevaselt tööl ca 3500 inimest ning 2013. aasta lõpuks oleme planeerinud selle arvu tõusu ca 6 000 inimeseni. Selline töötajate hulk kohustab meid pakkuma lisaks tavapärastele teenustele ka hulgaliselt lisateenuseid, mis aitavad kokku hoida inimeste aega ja säästa ettevõtetele raha. 2011. aastal avasime linnakus lasteaia, 2012. aasta sügisel plaanime avada spordiklubi, on kavas laiendada ja ümber korraldada parkimisala ning avame otsetee Tallinna Lennujaama, et saaks veel mugavamalt ja kiiremini lennuki peale jalutada,“ lausus Jostov.

„Lisaks juba eelnevalt toodud teenustele pakume oma linnakus toitlustust, konverentsi- ja koristusteenuseid ning sekretäri kasutamise võimalust, korraldame erinevaid üritusi ja rahvusvahelist võrgustikku start-up ettevõtetele ja investoritele, oleme partneriks rahvusvahelisele mentorlusprogrammile – Startup Wise Guys kiirendile – mis aprilli alguses Targa Äri Linnas uksed avab. Soovime rahuldada ka kõige nõudlikumate ettevõtete ja inimeste soove ning tegeleme teenusteportfelli pideva laiendamisega,“ lisas Jostov.