Värbamisettevõtte CV Online’i palgaportaal palgad.ee annab kiirelt üsna täpse ülevaate, milline on eriala keskmine kuupalk ja kui mitme protsendi võrra on kellegi netopalk sellest suurem või väiksem.

Täpne palgavõrdlusteenus toob välja ka selle, millisel määral mõjutab palga suurust haridustase. Kui sellest infost ei piisa, saab viieeurose lisatasu eest alla laadida põhjaliku raporti, mis paigutab tellija töötasu turul, ja annab nõu karjääriplaneerimisel.

Lisaks on lehel rakendus, millesse oma palgaandmeid ja säästuharjumusi sisestades saad ülevaate, millal esimene miljon täis kukub.

„Näeme tihti, et inimesed häbenevad isegi töövestlusel palgateemal avameelselt sõna võtta ja ei oma ülevaadet oma valdkonna palkade struktuurist ja suurusjärgust,“ märgib Rain Resmeldt Uusen, CV-Online’i turundusjuht.

„Ent teadmatus ja ebakindlus ei lase töövestlusel või palgatõusu läbirääkimistel enda jaoks õiglast tulemust välja kaubelda. Sellelaadne palkade avalikustamine nii inimese karjääriplaneerimise kui motiveeritud töötajate leidmise huvides.“

Lisaks palkade võrdlusele selgitab CV Online oma karjääriväravas CV.ee välja ka Eesti parimat ja halvimat tööandjat, kelle eest saab hääletada kuni 18. veebruarini.