2006. aastal võitis Väinamere Liinid OÜ konkursi haldamaks praamiliiklust Rohuküla-Heltermaa ning Virtsu-Kuivastu liinil. Leping kohustab ettevõtet lisama 2009. aastaks Hiiumaa liinile üks uus praam, kuid et tegelik kasvutrend on siiski Saaremaa liinil, võeti plaani ehitada kolm uut laeva, millest üks hakkab sõitma Hiiumaa, teised kaks Saaremaa liinil, kirjutab Meie Maa.

„Praegused laevakompanii laevad on suhteliselt vanad ning nende läbilaskevõime kehv,“ selgitab uute praamide vajadust Saaremaa Laevakompanii tegevdirektor Tõnis Rihvk, kes uute praamide maksumusest küll veel rääkida ei saa. “Võib öelda, et väga palju!“

Praegu on Virtsu-Kuivastu vahelisel liinil suurim praam Viire, mis mahutab 140 sõiduautot. Mugavaima praami Regula peale saab laadida 82 sõiduautot, Koguva-Harilaiu peale paneb hea tahtmise juures kuni 30 sõidukit. Praegu kulub praamidel Kuivastu-Virtsu-Kuivastu ringi tegemiseks kaks tundi. See on pikk aeg. Suviti, kui reisijaid kõvasti, võib sõidukijuht tipptunni ajal jätkuvalt mitmeid tunde kail ülesõitu oodata. Uued laevad teevad ringi Kuivastu-Virtsu liinil tunniga, Rohuküla-Heltermaa liinil praeguse nelja asemel kolme tunniga.