„Kuna linnulihatarbimine suureneb, siis kasvab ka Tallegg. Investeerime tänapäevasesse ja kvaliteetsemasse tootmisesse — järgneva nelja aasta jooksul kaasajastame 130 miljoni krooni eest nii sugulindlaid kui broilerifarme,” ütles Talleggi juhatuse esimees Teet Soorm. “Oleme võtnud suuna, et 2011. aastal kasvatab Tallegg praeguse 7,3 miljoni asemel 10 miljonit broilerit aastas.”

„Tänapäevane sugulindude pidamisprintsiip on “all-in-all-out” põhimõte, see tähendab, et ühevanused 18 000 sugulindu + 1800 sugukukke toodavad sugulinnufarmis haudemune. Pärast munemisperioodi vahetatakse kõik linnud uute vastu. Kahe perioodi vahel on farmis ca kuuajane puhkepaus, mille ajal teostatakse farmis ja selle territooriumil põhjalik puhastus, pesu ja deso. Farm puhkab, bakteriaalne foon viiakse enne uue noorsugulinnupartii sissetulekut miinimumini,” rääkis Soorm.

Teet Soormi sõnul on “all-in-all-out” süsteemi eesmärk ennetada ja võimalikult kergelt üle saada võimalikest haiguspuhangutest.

„Kanade näol on tegemist bioloogilise varaga. Samasugused farmid on juba nii Soomes kui Rootsis, Talleggi Ülgase farm on Baltimaades esimene sellel printsiibil töötav sugulinnufarm,” sõnas Teet Soorm.