Lõuna-Eestist palgatud ehitusfirma kahtlustab, et teda taheti pika ninaga jätta ja tehtud tööde eest lubatud raha mujale kantida. Mullu suvel sõlmis Otepää golfikeskuse renoveerimisega tuntuks saanud osaühing Nurmak lepingu, et ehitada Kadriorus Vesivärava 22 kinnistule nn võtmed-kätte-tasemeni viie korteriga elumaja. Kuid juba sügisel jäi töö pooleli, sest tellija hiilis tehtu eest maksmisest kõrvale. Nurmak hakkas kolmele sõbrale Martten Kaldveele, Teet Järvetile ja Jürgen Jõeperale kuulunud ettevõttelt JMT Europe võlga kohtu kaudu välja nõudma. Ettevõtjate ainuke vara, mis garanteeriks seni maksmata arvete tasumise, on aga mõne kuu jooksul segastel asjaoludel mitu korda omanikku vahetanud. Kusjuures lühikest aega oli kinnistu omanikuks Kaldvee emale Ülle Sildmäele kuuluv moefirma Finest Fashions.

„Mina arvan, et kinnistu kantimine Ülle Sildmäele oli üks osa varem hoolikalt ette kavandatud kelmuse plaanist, et luua vargsi justkui uus heauskne omanik,” ütles osaühingu Nurmak juhatuse liige Ake Andressoo.

Loe edasi, kuidas kinnistu korduvalt omanikku vahetas ja kuidas sellele kohtulikult seatud hüpoteek tehinguid ei peatanud.