Pärnits kuulub ka AS-i Raunistal nõukogusse, mis samuti Ida-Virumaal arendab tuuleenergeetika projekte. Raunistali suuromanikuks on Kanada ettevõte Greta Energy Inc. 10-protsendine osalus on ka AS-il Mainor, mille nõukogu esimees ja üks omanikest on Pärnits, kirjutab BNS.

Pärnits selgitas BNS-ile, et Vaivara Windi arenduse puhul on tegemist endise Raunistali projektiga. "Raunistal on teinud tuule mõõtmise ära, kuid kuna Eestis on asjaajamine veninud ja bürokraatiat nii palju, siis meie Kanada investorid ütlesid, et nad ei taha hakata siin teist projekti rahastama ja seega otsustasime teha eraldi firma," rääkis Pärnits.

Ta lisas, et plaanis on Vaivara Windi aktsiakapitali laiendada ja kaasata sinna kohalikke investeerijaid. "Võib-olla ka Mainor läheb sinna suurema osaga sisse kui seni." Krediidiinfost nähtub, et Vaivara Windi aktsiakapital on 3,1 miljonit krooni. Pärnits ütles, et Vaivara Windi omanik on hetkel Raunistal.

Vaivara Windi tuulikud tuleksid Peipsi järve äärde vanadesse karjääridesse. Pärnits märkis, et Vaivara valla üldplaneering on kehtestatud ja see näeb ette, kus tuulepargid võivad olla. Järgmise sammuna on vaja tegeleda projekti detailplaneeringuga.

Pärnits rääkis, et Ida-Virumaa kahes teises vallas Lüganusel ja Sondas võiksid Raunistali tuuleenergeetika projekti ehitustööd käivituda sellel suvel, sest olulisemad kooskõlastused on olemas. "Tuuliku tootjatele on tehtud ettepanekud, et nad teeksid oma pakkumised." Kõnealuse projekti raames võib püsti panna 13 tuulikut. Pärnitsa sõnul näeb äriplaan ette kahemegavatiseid tuulikuid.

Pärits lisas, et Raunistali poolt Ida-Virumaale plaanitavate meretuuleeparkide tuleviku osas käib hetkel "mõtete mõlgutamine" ja ilmselt ära need ei jää. "Lihtsalt keegi ametnik jälle ütleb, et talle midagi ei meeldi ja hakkab üks suur klaarimine," sõnas Pärnits. "Nagu ka Hiiumaal, need on suured ja teistlaadi projektid, aga ettevalmistusi ja uurimistööd saab teha."

Augusti algusest pärit info järgi ei andnud siseministeerium kooskõlastust Ida-Virumaa rannikumerre Raunistali poolt kavandatavale tuulepargile, kuna hiiglaslike tuulikute tõttu võib mereseiresüsteem hakata andma valehäireid.