Orban püüab enne parlamendivalimisi viia majanduse kiiremale kasvule kui tänavune 2,1 protsenti. Tulevast aastast hakkab ettevõtetel kehtima ühtne üheksa protsendine tulumaksumäär, praeguse astmelise ettevõtete tulumaksu asemel, kus kuni 500 miljoni forindisse (1,6 miljoni eurose) aastakasumiga ettevõtetele kehtib 10 protsendine maksumäär ja seda ületavalt kasumilt tuli maksta 19 protsenti tulumaksu.

Iiri ajalehe andmetel on EL madalaim maksumäär 12,5 protsenti Küprosel ja Iirimaal.

„Ettevõtete tulumaksu langetus võimaldab ettevõtetel saada hädasti tarvis minevat raha palgatõusuks ja see aitab ka suurendada investeeringuid,“ ütles ING Banki ökonomist Peter Virovacz. „Muudatus ei mõjuta valitsuse finantsdistsipliini.“

Ungari aktsiaturg võttis uudise rõõmsalt vastu, tõstes aktsiate hinnad kõigi aegade tipptaseme lähedale. Ka forint kallines.

Ungaris on Euroopa üks madalam eraisikute tulumaksumäär (15 protsenti) ning tuleval aastal vähendatakse seda nelja protsendipunkti võrra. See ühes miinimumpalga 15 protsendise tõusuga peaks aitama kaasa oskustööliste rändamise vastu rikkamatesse EL riikidesse.