Oracle?i Eesti müügidirektori Olle Tischleri sõnul väärivad Uninet ja Starman kiidusõnu, et nad on osanud ja suutnud maailma tarkvaraarenduse uusimad saavutused kiiresti oma ettevõtte arengu heaks Eestis tööle rakendada. ?Veel aasta tagasi peeti 10g-tehnoloogiat Eestis nii hinna kui üleminekukeerukuse tõttu kaugeks tulevikumuusikaks, tänaseks on Oracle turule tulnud Oracle Standard Edition One andmebaasitarkvaraga, mis lisaks soodsale hinnale sisaldab samasugust funktsionaalsust, on sama töökindel, skaleeruv ja turvaline kui Oracle Standard Edition andmebaas.?

Uninetile uue tellimuste ja ressursside haldamise infosüsteemide arenduse teostanud OÜ Uptime tarkvaraarenduse osakonna juhataja Tanel Hiire sõnul pakub Oracle 10g väga kõrget töökindlust ja soodsat hinda. ?Meie eesmärk on tarnida oma klientidele töökindel süsteem, mida on lihtne arendada ja hooldada. Tänu pikaajalisele kogemusele Oracle kasutamises oleme veendunud, et pakkusime oma kliendile parima lahenduse.?

Oracle 10g tootepaketiga kaasnev arendusvahend HTML DB võimaldas Hiire sõnul Unineti tarkvara viia Oracle töökindlasse keskkonda ning rakendusserveri puudumine lihtsustas süsteemi oluliselt. ?Seetõttu oli serveri ülesseadmine küllalt lihtne ning tarkvara halduskulud saavad olema minimaalsed,? märkis ta.

Telekommunikatsiooniettevõte Starman vahetas oma kliendihaldus- ja arveldussüsteemi teenindava Oracle 8i tarkvara käesoleva aasta aprillikuus Oracle 10g vastu. Andmebaasimootoriga koos asendati Microsofti operatsioonisüsteem Linuxi vastu ning vahetati välja serveri riistvara. ?Kuigi juurutamisperioodil tekitas meile raskusi uue tarkvaraplatvormi spetsialistide puudumine, on tegemist tööriistaga, mis sarnaselt oma vanema 8i versiooniga on teeninud meid laitmatult,? kommenteeris Starmani turundusdirektor Henri Treude.

Eelmise aasta septembris maailmas esmaesitletud Oracle10g on Oracle andmebaasitarkvara uus versioon, mis on tehtud täielikult automaatseks ja iseend optimeerivaks, võimaldades tehnilisel personalil keskenduda sisuliste probleemide lahendamisele ja tõsta töö efektiivsust. Hoolimata suurest võimsusest ja paindlikkusest on Oracle10g ka väga lihtsasti installeeritav ja webiliidese kaudu administreeritav.

Maailma suurima äritarkvaratootja poolt välja töötatud uut tüüpi andmebaasitarkvara Oracle 10g eesmärgiks on oluliselt suurendada infotehnoloogiainvesteeringute tasuvust. Oracle lahendus oli maailmas esimene võretehnoloogial (GRID Computing) ehk omavahel võrgus suhtlevatel serveritel põhinev IT- süsteem.

Oracle Baltikumi tehnoloogiakonsultandi Madis Pärna sõnul on võrearhitektuuri näol tegemist visionäärliku tehnoloogiaga, mida tavaliselt seostatakse arvutusmahukate teadusprojektidega, nagu elementaarosakeste uuringud või kliima modelleerimine. ?Oracle 10g toob aga esmakordselt võretehnoloogia igapäevasesse kommertskasutusse. Oracle lähenemine võretehnoloogia rakendamisel on unikaalne selle poolest, et ei nõua mingeid muutusi olemasolevas rakendustarkvaras,? kommenteeris Pärn.

Oracle on maailma suurim äritarkvarafirma aastakäibega 10,2 miljardit USA dollarit. Oracle omab esindust Eestis alates 1996. aastast.