Veel ühe ratsamaailma suurvõistluse Belmont Stake'i võit tooks sisse 1,5 miljonit dollarit (artikli kirjutamise ajaks ei olnud võitja veel selgunud. See leidis aset eile, 6. juunil). Temast saaks võidu korral esimene Kolmikkrooni võitja pärast hobust nimega Affirmed, kes tegi seda aastal 1978.

American Pharoah teenib aga raha ka väljaspool võistlusi. Hiljuti sõlmiti reklaamileping Monsteri energiajoogifirmaga. Detailid ei ole küll teada, kuid väidetavalt on tegemist kõige vingema reklaamilepinguga hobuste võiduajamise ajaloos.

Hobuse omanik Ahmed Zayat kirjutas alla veel teiselegi sponsorlepingule Wheels Up'iga.

Kuid kõige suurem noos tuleb hoopis mujalt. Zayat müüs looma aretusõigused maha Kentuckys asuvale Coolmoore Ashford Stud'ile. Veel ei ole teada summa, kuid varem on Zayat külmalt tagasi lükanud mitmed 20 miljoni dollarilised lepingupakkumised.

American Pharoah võib ka pärast seda jätkata võistlemist ning täiendada oma auhinnakappi korralikult tehes samas omanikku aina rikkamaks. Ka Aasta Hobuse tiitel tundub olevat kindlalt selle hobuse kapjade vahel.

Ahmed Zayat ostis hobuse 300 000 dollari eest. Tänaseks on ta mehele sisse toonud miljoneid.

Hobusteäris on auhinnad ja edu küll oluline näitaja, kuid veel olulisem on sugupuu.

Tema isa on Pioneer Nile, kes ise võitis palju võistluseid ning on omakorda Empire Makeri järglane. Viimane võitis Belmonti võistluse 2003. aastal. Omakorda tema isa võitis Kentucky Derby 1990. aastal. Sugupuu ühes liinis vaatab vastu Mr. Prospectori nimi, kelle järeltulijad on kokku võitnud 42 Kolmikkrooni võistlust. 20. sajandi edukaim hobune Nothern Dancer on samuti sellest sugupuust. Muide tema aretusõiguste eest maksti 1980. aastal 40 miljonit dollarit. See on tänasesse vääringusse ümber arvutatuna 114 miljonit dollarit. Hobune oli siis juba 20-aastane.

Eks peagi selgub, kui palju American Pharoah'i aretusõigus maksma läheb, kuid summa saab kindlasti olema väga suur.

Kalli hobuse omanik Ahmed Zayat.