Need liiga vähe tähelepanu saavad töötajad võivad vaid mõne hiireklõpsuga muuta sinu reisikogemust oluliselt. Sinu lärmakast kapisuurusest toast võib saada ruumikas sviit ning hind jääb samaks. Sellist kogemust jagab endine vastuvõtulaua töötaja Jacob Tomsky oma raamatus „Pead voodis: hullumeelsed memuaarid hotellidest, sekeldustest ja nii-öelda külalislahkusest."

Kui sa saad vastuvõtulaua töötaja enda poolele, siis võid sa saada parema toa, teenuse või mõne ootamatu kingituse. „Hotellid tunduvad umbisikulised, aga tegelikult need seda ei ole. Sa puutud kokku inimestega, kes võtavad vastu otsuseid, mis puudutavad sinu reisimist," ütles Tomsky.

Siin on mehe poolt välja toodud nipid, kuidas vastuvõtulaua töötajat enda poolele saada. Sind võidakse kohelda nagu VIPi.

Helista enne saabumist

Reeglina ei ole inimesel enne hotelli kohale jõudmist peatumiskohaga mingit suhtlust. Tomsky sõnul aitab väga palju see, kui sa helistad kas samal päeval või päev enne hotelli vastuvõtulauda, et saada niiöelda inimkontakt. See tähendab ka personaalsemat lähenemist.

„Helista ja ütle: „Tere, ma jõuan homme ja ma tahan teada, kas minu reserveeringuga on ikka kõik korras." Sa võid veel öelda: „Kas te töötate ka homme? Ma sooviksin tõesti teid tänada, et mu reserveeringu eest hoolt kandsite." See on heasüdamlik, aga teeb vastuvõtuadministraatori ka veidi heas mõttes närviliseks. Ta mõtleb, ohoo, see inimene tuleb ja talle on oluline, et ma teen head tööd."

Telefonikõne on ka võimalus teha spetsiifilisi nõudmisi. Näiteks on sul vaja tuba, milles on suurem laud. Maini seda, ültes Tomsky. Ta palub ka tähele panna, et telefoninumber, mis on välja toodud hotelli kodulehel ühendab sind reeglina keskusega. Et jõuda tõesti selle konkreetse hotelli administraatorini otsi koht üles Google Mapsis ja helista seal välja toodud kohalikule numbrile.

Anna tippi

Paljud teavad, et tippi tuleb anda kohvrikandjale, aga millegi pärast jätavad vähesed tippi administraatorile. Samas on just neil meeletu võim otsustada, milliseks su peatus jääb.

„Vastuvõtulaua töötajale ei anta tavaliselt tippi, niisiis kui sa seda teed, oled erilises seisus," ütles Tomsky. „See võib olla viis dollarit või 20, aga nad on selle üle nii tänulikud, et lausa tunnevad vajadust selle eest ka midagi pakkuda. Neil on ka mitmeid kreatiivseid võimalusi sulle „boonuseid" pakkuda."

Selline väike tipp võib tuua sulle hüvesid nagu hilisem väljaregistreerimine, hommikusööki võimaldav pilet, pudel veidi, puuviljakorv või minibaari arve kustutamine. Muidugi ka hoopis paremate tubade pakkumine sama hinna eest.

Tomsky soovitab panna tipp koos krediitkaardi ja isikut tõendava dokumendiga lauale ja öelda midagi sellist: „See on kõige selle eest, mida Te teha saate, aga ma hindan ka Teie rasket tööd ja loodan, et Teil on hea päev." Ütle seda justkui möödaminnes, naeratus näol ja ära kurjusta, kui administraator ei saa sulle mingeid kalleid lisateenuseid välja võluda.

Oled valmis ootama

Check-in'i aeg on hotellides paras kaos. Samal ajal kui koristajad valmistavad tube ette on valvelauas just lennukiga saabujate hordid, kes on tihti närvilised ja ei pelga oma frustratsiooni ka admisitraatori peal välja elama.

Tomsky sõnul maksab administraatoritele vaikselt mõista anda, et sina ei ole tülitekitaja ja oled nende poolel. Jäädes rahulikuks ja viisakaks ning naeratades võid võita nende südame. Eriti kiirel ajal võid pakkuda, et oled valmis ootama, kuni olukord rahuneb. Sa võid saada parema toa.

„Sa soovid olla nende 1% külastajate seas, keda administraator armastab," ütles Tomsky. „Ütle midagi sellist nagu: „Mul ei ole kuskile kiiret. Ma jään siia nädalaks. Seega, kui mingi parem tuba vabaneb, siis tulen ma hea meelega tagasi. Jätan oma kohvrid siia hoiule." Kui sa tagasi tuled, siis võidki saada hoopis parema toa."