„Meie vastutame oma riigis kõige eest, mis toimub siin meie riigi piirides,“ ütles Reinsalu. „Ei ole niisugust asja, et on mingid ekstraterritoriaalsed tegevused, mis meie riigi õigusruumis toimivad ja mille eest meie riik distantseerib vastutusest. Ei ole niisugust asja, ei saa kunagi olema üheski iseseisvas riigis.“

Reinsalu sõnul veel toimuvad asjakohased menetlused tõe välja selgitamiseks.

„Vabariigi Valitsusel on plaanis läbi viia analüüs, mitte üksnes õiguslik, vaid tegelikult käsitleda kõiki erinevaid tahke, mis võivad puudutada siis tegelikult Danske panga rahapesujuhtumit ja loomulikult sh ka erinevat riigiasutuste tegevust, nendevahelist koordinatsiooni ja samme, millal kes millest teadlikuks sai ja millised olid siis tegevused,“ ütles Reinsalu.

Reinsalu sõnul eksisteerib ka poliitiline vastutus. „Siin ei ole mingit kahtlustki ütleme, poliitiline vastutus realiseerub,“ märkis Reinsalu.

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid ütles, et ootab endist rahandusministrit Jürgen Ligi Danske panga rahapesu juhtumis selle nädala neljapäeval komisjoni selgitusi jagama.

„Kui me välistame poliitilise vastutuse, siis me ei jõua selles küsimuses tõele lähemale,“ ütles Karilaid. „Riiki juhivad poliitikud mitte ametnikud.“

Esmaspäeval vastas justiitsminister Reinsalu riigikogu ees 20 riigikogu liikme poolt esitatud arupärimisele, mis puudutas Danske panga rahapesu juhtumit.