„Praegustes oludes turismiettevõtjaid veelgi lüpsta, et riigi- ja omavalitsuste kassat täita, ei ole küll mõistlik mõte. See on lausa väga halb mõte,” ütles Sukles, kes on Fra Mare spaa üks omanikest, Lääne Elule.

Linnapea märkis, et turismisektori seis ei ole praegu nii hea, et turismimaksu kehtestada kannataks.

„Mulle tundub, Toompeal on majutusasutuste ja turismiettevõtete vastu mingi patoloogiline viha tekkinud. Kõigepealt kostitatakse 5-protsendilise käibemaksutõusuga, mille peale ettevõtjatele öeldakse, et mis te virisete – teil läks hästi, et 20 protsenti ei tulnud. Paistab nii, et seakatk saab sigadega hakkama, ja Toompea püüab nüüd siis turismiga ühele

poole saada!” rääkis Sukles.

Tema sõnul ei tohi unustada, et põhiosa turiste tuleb meile Soomest ja Venemaalt. „Soomes on lama, Venemaal on muud jamad. Vene turistide osakaal on kukkunud 50 protsenti. Kesk-Euroopast, kus turismimaksuga harjunud

ollakse, käib meil turiste ikka üüratult vähe,” selgitas ta.

Pikemalt saab Suklese arvamusest lugeda Lääne Elu laupäevasest paberväljaandest.

Kolmapäeval Haapsalut külastanud riigihalduse minister Arto Aas ütles kohtumisel Läänemaa vallajuhtidega, et omavalitsuste finantsautonoomia suurendamisel võib üheks võimaluseks saada turismimaks.

Aas ütles siis Lääne Elule, et tegemist pole sugugi uue ideega – mõtte käisid aastaid tagasi välja need piirkonnad, kus käib palju turiste ja toimub üle-Eestilisi suurüritusi, kuid kohalikud omavalitsused sellest kasu ei saa.