Nasdaqi indeks sadas päevaga 3,4 protsenti, Dow Jonesi tööstuskeskmine ja S&P 500 indeks 2,4 protsenti.

Investorid kardavad, et kaubandussõda USA ja Hiina vahel võib venida pikaks, mistõttu osteti turvavarasid nagu USA valitsuse võlakirju. Viimaste tootlus langes ostuhuvi tõttu kuue nädala madalamale tasemele.

Hiina teatas, et kehtestab USA kaupadele vastukäiguna suuremad tollitariifid.

“Me ei näe praeguste turuarengute kiiret lõppu enne kui saabub mingi lahendus, tekib konstruktiivne dialoog ja tuleb korralik kokkulepe,” ütles ING Aasia ökonomist Prakash Sakpal Reutersile. “Jääb lootus, et investorid praegu eksivad.”

Esmaspäeval hakkasid mõned kauplejad muretsema, et USA suurim kreeditor Hiina võib vastata Trumpi administratsiooni jõulisemale vaatele USA valitsuse võlakirjade müümisega. Enamus analüütikuid ei usu, et asi nii kaugele läheks.

“Kui Hiina hakkab müüma USA valitsuse võlakirju, siis mõlemad pooled aktiviseeruvad poliitiliselt ja USA keskpank saadetakse võlakirju ostma,” kirjutas McKenna Macro strateeg Greg McKenna klientidele. “See suurendaks USA keskpanga bilansimahtu, kuid neutraliseeriks Hiina katse destabiliseerida USA finantsturge. Seetõttu ma kahtlen, et nad müüks USA valitsuse võlakirju."

Börsi uustulnuka Uberi aktsia kukkus eile ligi 11 protsenti, 37,10 dollarile. Investorid said Uberi aktsiaid pakkumisest osta 45 dollariga tükist.

Ka Aasia aktsiaturud on täna väikeses languses.