USA rahandusministeeriumi välisvarade kontrolli büroo (OFAC) kehtestas sanktsioonid kaheksa organisatsiooni ja isiku vastu, kes toetavad varem sanktsioonide alla määratud ärimeest Timtšenkot, vahendab Reuters. Loe täielikku nimekirja USA rahandusministeeriumi veebilehelt.

Samuti kehtestati sanktsioonid kahe organisatsiooni vastu, kes toetavad ärimeest ja president Vladimir Putini liitlast Boriss Rotenbergi.

Need meetmed on mõeldud selleks, et sundida Venemaad kinni pidama Minski kokkulepetest.

„Tänane tegevus rõhutab meie otsustavust säilitada surve Venemaale rahvusvahelise õiguse rikkumise ja Ida-Ukraina konfliktile õli tulle valamise eest,“ ütles OFAC-i direktori kohusetäitja John Smith oma avalduses.

Samuti kehtestas USA neljapäeval sanktsioonid nelja endise Ukraina ametniku ja nende lähedaste partnerite vastu, kes on seotud Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtšiga, kes põgenes eelmisel aastal pärast kukutamist Venemaale.

Viiele Krimmi sadamaoperaatorile ja ühele parvlaevaoperaatorile kehtestati sanktsioonid 2014. aastal Venemaa annekteeritud Ukraina Krimmi regioonis tegutsemise eest.

USA tuvastas ka mitmeid organisatsioone, mis on eelmisel aastal sanktsioonide alla määratud VEB-panga ja Rosnefti tütarettevõtted.