PwC värske maailmamajanduse ülevaade, mille keskmes on majandussurutise-järgne tööjõuturgude taastumine, näitab, et võrreldes majanduskriisi-eelse ajaga (2007. a lõpp), on tänaseks Saksamaa tööturule lisandunud 2,3 miljonit uut töökohta, USA-s 2,0, Suurbritannias 1,3 ja Kanadas 0,9 miljonit. Prantsusmaa tööga hõivatud elanikkond on jäänud samaks ning Jaapanis kahanenud 0,8 miljoni ning Itaalias 1,1 miljoni inimese võrra.

Suur osa lisandunud töökohtadest on osalise tööajaga ametikohad. Kahes riigis, Saksamaal ja Suurbritannias on vaatlusalusel perioodil kasvanud ka täiskohaga töökohtade arv, ent ka seal on iga täistöökoha kohta lisandunud peaaegu kaks (1,9) osaajaga töökohta.

Tootlikkuse kasvult on G7 riikide seas klass omaette USA, kus SKT töötatud tunni kohta kasvas kuue aastaga ligi 9%. Jaapanis oli kasv ligi 7%, Kanadas 4% ning Saksamaal 3,5%.

E7 riikides lisandus viimase seitsme aastaga tervelt 90 miljonit töökohta, neist 41 miljonit Indias ja ligi 20 miljonit Hiinas. Protsentuaalselt kasvas tööjõuturg enim Türgis (27%) ja Mehhikos (13%). Hiina ja India tootlikkuse kasv oli rikaste riikidega võrreldes teisest suurusjärgust, kuue aastaga vastavalt 60% ja 35%, ent näiteks Venemaa, Brasiilia, Mehhiko ja eriti Türgi majanduse tootlikkuse kasv jäi alla 10%.

PwC ärikonsultatsioonide teenuseliini juht Teet Tender ütles majandusülevaadet kommenteerides, et osa-ajaga töökohtade lisandumine demonstreerib arenenud riikide tööturgude paindlikkust, mis võimaldab neil järgmise kasvufaasi saabudes kasvavale nõudlusele kiiresti ja ilma ülemääraste värbamiskuludeta reageerida.