Paananeni sõnul on olukord tema äritegevusele surmahoop. Esimesed läbirääkimised töötajatega puudutavad 130 inimest. Kokku töötab SET Groupis 500-600 inimest, vahendab Yle Uutiset.

„Eeldused tegutsemiseks on kadunud. Pangafinantseeringud ja krediitkaardid on kinni pandud, aga loodame, et läbirääkimised töötajatega ei tipne koondamistega,“ ütles Paananen.

Paananeni sõnul on sanktsioonid seotud tema sidemetega Vene ärimehe Gennadi Timtšenkoga, keda peetakse Venemaa presidendi Vladimir Putini siseringi kuuluvaks.

Paananeni sõnul tunneb ta Timtšenkot väga hästi, kuid paneb imeks selle tagajärgi.

„Minu ainus kuritegu on see, et ma tunnen venelasi. Tutvusime Gennadiga juba 1987. aastal, kui ta töötas elektriinsenerina,“ kurdab Paananen.

USA on põhjendanud Paananeni-vastaseid sanktsioone ka sellega, et ta on andnud „materiaalset toetust märkimisväärsetele Vene ärimeestele“. Paananeni sõnul ei ole ta saanud selle kohta mingeid lisapõhjendusi.

„Oleme juristidega ööd ja päeva läbi vaeva näinud selle asja selgitamiseks. Põhjust ei ole meile rohkem avatud, kogu asi on küsimärke täis. Timtšenko on kasutanud meie lennufirma teenuseid, aga see on ka USA sanktsioonireeglite järgi lubatud,“ räägib Paananen.

Paananen nimetab oma enesetunnet „kafkalikuks“ ja ütleb, et on endiselt šokis. Tema sõnul on ka tema vanad äripartnerid olukorra üle hämmastunud.

„Tunne on räpane, saastunud. Kas mina olen nii eriline inimene, et satun nimekirja?“