Kuigi augustis jäi töötuks 216 000 inimest, tekitab veidi lootust asjaolu, et juba aasta aega on igal kuul töötuks jäänute hulk olnud suurem, nagu näha Reutersi vahendatud USA valitsuse tänastest ametlikest andmetest. (USA kombe kohaselt ei kajasta andmed põllumajandussektorit.)

"See kahtlemata toetab arusaama, et majandus liigub vähehaaval taastumise poole," kommenteeris Decision Economicsi vanemökonomist Pierre Ellis. "Põhiline raskus võib olla väikeses sissetulekute kasvus, kuid augustis seda näha ei olnud."

Tootmises kaotati 63 000 töökohta, ehituses 65 000 (juulis oli ehituses kadunud töökohtade arv 73 000) ja teenindussektoris 80 000 töökohta. Avalikus sektoris koondati 18 000 töökohta.

Seevastu hariduse ja tervise valdkonnas hoopis tekkis uusi töökohti, kokku 52 000. See näitab, et meeste suhtes oli USA tööturg ka augustis karmim kui naiste suhtes – sisse harjunud soorollijaotuse järgi töötavad ehituses ja tootmises pigem meesterahvad, hariduse ja meditsiini valdkonnas pigem naisterahvad.

Alates detsembrist 2007, kui finantskriis reaalmajandusse levima hakkas, on tööandjad kärpinud kokku 6,9 miljonit töökohta, teatas tööministeerium.