Sanktsioonid puudutavad ka kolmandatest riikidest pärit ettevõtteid, kellel on Iraaniga ärisidemed. Sellised ettevõtted jäetakse nüüd osaliselt ilma ka juurdepääsust USA finantssüsteemile ega saa sõlmida tehinguid USA. Löögi alla on ka Saksamaa ettevõtete äri Iraanis.
USA president Donal Trump nimetas uusi santsioone „kõige karmimateks, mis on kunagi kehtestatud“.

Embargo alt on vabastatud kaheksa riiki
Uudisteagentuur Reuters kirjutab Souli anonüümsele valitsusallikale tuginedes, et Lõuna-Korea on nende riikide seas, kes on ajutiselt Iraani naftale kehtestatud embargost vabastatud. Varem on öeldud, et Teherani vastu suunatud sanktsioonide mõjust on ajutiselt 180 päevaks vabastatud kahksa riiki, kuid millistest riikidest täpselt jutt käib, ei ole avaldatud.

Deutsche Welle kirjutab,et Euroopa Liit ning eraldi Saksamaa, Prantsusmaa ning Suurbritannia on uute sanktsioonide osa kahetsust avaldanud. „Avaldame uute sanktsioonide kehtestamise osas suurt kahjutunnet, sest see Washingtoni tuumaleppest väljumise tunnistus,“ tsiteerib väljaanne Euroopa Liidu riikide 2.novembri ühisavaldust. Tuumaleppel on oluline tähendus nii Euroopa kui kogu maailma ohutuse jaoks.

Trump seevastu on teatanud, et on valmis Iraaniga uut lepet sõlmima. Tema sõnul on Washingtoni eesmärk panna Teheran lihtsa ja selge valiku ette: lõpetada pahatahtlik tegevus ja loobuda tuumaambitsioonidest või jätkata teed majanduskatastroofi poole.