Valitsus on võtnud ette Citigroupile abi anda pärast seda, kui 107 riigis kokku pea 12 000 kontorit pidava kontserni aktsiate hind möödunud nädalal 60% võrra langes. USA päritolu Citigroupil on varasid 2 triljoni dollari eest ja kontsern on üks maailma suuremaid finantsasutusi.

Citigroup saab veel USA rahandusministeeriumilt 20 miljardit krooni raha lisaks 25 miljardile dollarile, mis pangale anti möödunud kuul riikliku päästeplaani raames. Riik saab garantiide ja raha eest vastu 27 miljardi dollari eest eelisaktsiaid, millelt on tagatud 8 protsenti dividende.

Rahandusministeerium, USA keskpank ja hoiustele garantiisid pakkuv Federal Deposit Insurance Corporation teatasid eile, et käigu eesmärk on tugevdada finantsturgude stabiilsust ja taastada majanduskasvu. Otsus Citigroupi aidata tuli pärast seda, kui panganduskontserni aktsia hind vajus
põrmu ja tekkisid hirmud, et hoiustajad võivad oma raha pangast välja võtta ja seeläbi kontserni destabiliseerida.

Citigroupi aktsia hind on tänavu langenud 83%, langedes möödunud nädalal esimest korda alla 5 dollari taseme. Möödunud nädalal lubas Saudi Araabia kuninglikku perekonda kuuluv tippinvestor prints Alwaleed bin Talal oma osalust Citigroupis 4 protsendilt 5 protsendile suurendada. Samuti ostis mullu Citigroupi juhiks saanud Vikram Pandit koos kolme teise tippjuhiga turult 1,3 miljonit kontserni aktsiat pärast seda, kui oli teatanud 52 000 töökoha kaotamisest ja kulude kärpimisest 2 miljardi võrra kvartalis.