Kõik lennukiga reisijad teavad, et turvakontrolli läbides tuleb kogu metall kehalt eemaldada. See tähendab, et ka näiteks juhuslikult taskupõhja jäänud mündid välja kraapida, sest vastasel korral hakkavad turvaväravad piiksuma.

Arvatavasti pole ime, et nii mõnigi reisija võib peotäiest taskusopist välja tõstetud müntidest mõne lennujaama jätta.

Kuivõrd USA lennujaamades teostab turvakontrolli föderaalne Transpordi julgeoleku amet (TSA), siis riikliku asutusena tuleb neil täpipealt arvele võtta mahaunustatud müntide summad, mis arvatakse pärast, nagu kord ette näeb, eelarve tuludesse.

Teisipäeval avaldas TSA andmed eelmise USA eelarveaasta jooksul lennujaamade turvakontrollidesse unustatud sularaha summade kohta ja selgus, et üle riigi jätsid lennureisijad sel viisil maha kokku 675 000 dollarit.

TSA andmed näitavad, et sellisel moel eelarvesse kogunevad summad kasvavad igal aasta. 2008. aastal oli taoline summa kokku 383 tuhat dollarit, mis nüüdseks on siis natuke vähem kui poole võrra kasvanud.

Samuti tegi amet avalikuks nimekirja lennujaamadest, kuhu kõige rohkem raha jäetakse. Esikohal on New Yorgi John F. Kennedy lennujaam, mille turvakontrolli jäeti mullu 42 550 dollarit.