Elu piirkonnas on muutunud viimase viie aastaga tunduvalt kallimaks. Õpetajad, linnaametnikud, tuletõrjujad ja teised keskklassi kuuluvad inimesed ei suuda ammugi endale enam rendipinda lubada.

Aga probleem on ka tehnoloogiafirmade töötajatel. Isegi aastas kuni 700 000 dollarit teenivad inimesed käisid The Guardianile rasket elu kurtmas. Facebooki insenerid tõstatasid teema ka Mark Zuckerbergi ees ning küsisid, kas ettevõte saaks töötajaid rendi maksmisel aidata. Insenerid võivad isegi maksta 40 kuni 50% oma palgast, kui nad soovivad töökoha lähedal elada.

Nii on töötajad pöördumas ka alternatiivsete meetodite poole. Üks Apple'i töötaja elas pikalt Santa Cruzis asuvas garaažis ja kasutas kompostitünni peldikupotina. Airbnb'sse jõuab aga üha enam pakkumisi väikeste korterite rendiks, kus sees on narivoodid. Üks insener ütles, et oli sunnitud maksma narikoha eest 1100 dollarit kuus ja ta elas ühes toas koos viie inimesega.

Üks 50-aastane naine teenib enam kui miljon dollarit aastas aga ei jaksa piirkonda maja osta. Noored insenerid, kes teenivad kuuekohalisi summasid, unistavad enda majast, aga saavad seda endale lubada vaid koos partneriga.

Michael teenis 700 000 dollarit aastas ja soovis osta 1,4 miljoni dollarilist maja töökohale lähemale. Enne seda pidi ta tööle sõitma ligi 2 tundi. 24 tunni pärast osteti maja tema nina alt ära 1,7 miljoni dollariga. Michaelil sai villand ja ta kolis San Diegosse ning oli nõus isegi 50-protsendilise palga vähenemisega. Ta ei tunne puudust 8 dollarit maksvatest saiakestest ega 12-dollarilisest pressitud mahlast.

Väiksema palgaga inimesed peavad kolima üha kaugemale. Mõned valivad koguni kodutu staatuse.