1999. aasta oli Bonnie Browni jaoks kohutav aasta. Ta lahutas oma 20 aastat kestnud abielu. Tal oli lisaks kaks täiskasvanud tütart, kes teda lohutasid. Naine kolis oma õe juurde, et oma elu täiesti uuesti alustada. Ta müüs kõik maha, mis tal siiani oli.

Bonnie oli stressis ning tema enda sõnul magas ta oma uue elu esimesed kuu aega maha. Sõna otseses mõttes. Siis aga otsusta ta üles tõusta ja taas elama hakata. Ta ostis 100 dollariga massaažilaua ja läbis koolituse.

Ühel hetkel märkas naine kuulutust, kus üks Silicon Valley idufirma otsis koosseisulist massööri. Ta kandideeris ning sai osalise tööajaga tööle asuda. See tähendas nädalas 450 dollarit palka. Ta sai ka 40 000 ettevõtte aksiaoptsiooni. Nii hakkaski naine iga päev masseerima inseneride väsinud õlgu. Toona veel vähe tuntud Google'i tööka kollektiivi omi.

2004. aastal läks Google börsile. Esimese kauplemispäeva lõpuks oli firma aktsia hind 85 dollarit. Bonnie ja ülejäänud 600 Google'i töötaja elu muutus üleöö - nad said miljonärideks. Naise finantsnõustaja soovitas kiiresti aktsiad maha müüa, sest ta arvas, et Google kaob juba peagi areenilt saba jalgevahel. Naine pidi müümiseks ootama kuus kuud, kuid tal ei olnud mõtteski müüa. Tolleks hetkeks oli aktsia hind kerkinud 100 dollari peale. Nõustaja käis peale, et naine mõistuse pähe võtaks ja müüks. Ta keeldus taas.

Tänase päevani on naisel käes suur osa Google'i aktsiatest ning praegu on ühe aktsia hind 600 dollarit. Bonnie ei ütle, kui palju tal aktsiaid on, aga ta teatab, et on mitmekordne miljonär.

Bonnie ostis endale kohe suure maja. Ta lahkus ka Google'i massööri kohalt. Täna saab ta ise igal nädalal massaaži. Ta on reisinud paljudes maailma paikades ning asutas heategevusorganisatsiooni. Naine avaldas ka raamatu: "Giigle: kuidas mul Google'it masseerides vedas".

The New York Timesile ütles naine, et on väga õnnelik. "Tundub, et iga kord kui natuke raha ära annan, siis tuleb see tagasi. See on nagu üle ääre ajav pott."

Mida sellest õppida: kui grupp nohikuid pakub sulle ettevõtte aktsiaoptsioone, siis võta see igaks juhuks alati vastu.

Samasugune näide on ka Charlie Ayers, Google'i järjekorras 56. palgatud töötaja. Ta asus tööle kokana ning sai samuti 40 000 aktsiaoptsiooni. Varem oli ta kokanud ansamblile Greatful Dead. Mees ei ole müünud ühtegi aktsiat ning see teeb tema portfelli väärtuseks täna 24 miljonit dollarit.