Rahvusvahelisel suurfirmal ei ole konkurendi väitel 42 raudtee turvamise kogemusega töötajat, mida aga nõuavad konkursi võitjalt Eesti Raudtee hanketingimused.

USS-i ambitsioonikas juht Sven Nuutmann saatis Eesti Raudtee juhatuse esimehele Kaido Simmermannile reedel kirja, kus süüdistas G4S-i turvakonkursil valeandmete esitamises ja nõudis konkurendi hankelt kõrvaldamist.

„Me kontrollime kahtlusi, sest tegemist on hankele seatud konkreetse nõudega,” ütles raudtee kommunikatsioonijuht Urmas Glase. „Leping G4S-iga pole veel sõlmitud.”

„G4S-is on tööl varem raudteel töötanud turvatöötajaid ja meil on Eesti Raudtee turvamisel varasem kümneaastane kogemus,” tõrjus G4S-i turundusdirektor Andres Lember.

Nuutmann näis jalust lööduna, kui riigikohus lükkas neljapäeval tagasi tema kaebuse, et Eesti Raudtee riigihanke võitnud G4S-i tehtud pakkumine oli põhjendamatult madala maksumusega. Nimelt pakkus G4S USS-i andmetel ligi 20 protsenti madalamat hinda kui hanke tingimustes sätestatud 1,3 miljonit eurot aastas. Kuid justkui kogenud ju-jutsumeister, haaras Nuutmann konkurendi valuvõttesse pärast seda, kui oli pikali löödud.