Kogu Sakala keskuse ehitamine läheb maksma 1,1 miljardit krooni, moodsa kino sisseseadesse investeerib Cinamon ligi 55 miljonit krooni, on kirjas Delfile saadetud teates.

Cinamoni tegevjuhi Arpad Abonyi sõnul tuleb Sakalasse mitte tavaline kobarkino, vaid terviklik meelelahutuskeskus. “Uue kino valmimine peaks igale tallinlasele meelehead tooma, kuna Leedu kogemusele toetudes prognoosime pärast uue kino avamist piletihindade langust.”

Abonyi hinnangu kohaselt ootab Cinamon esimesel tegevusaastal uude kinokompleksi üle poole miljoni külastaja. “Näiteks Kaunases käis Cinamonis vähem kui aastaga kaks korda rohkem filmisõpru kui varem kõikides linna kinodes kokku. Suured ootused on meil ka Sakala Cinamoni osas, mille avamine on oluline samm meie eesmärgi täitmisel saada Baltimaade suurimaks kinoketiks.”

Uus Sakala nõukogu esimehe Peeter Rebase sõnul on Cinamon uue kultuurikeskuse üks ankurrentnikest, mis hakkab opereerima rohkem kui kolmel ja poolel tuhandel ruutmeetril seitset kaasaegset kinosaali. “Cinamon hakkab kultuurikeskuses pakkuma head programmi, laia filmivalikut ning mitmeid eriprogramme. Usun, et lisaks kontsertide külastajatele ja teatrietenduste vaatajatele leiavad tee uude Sakala keskusesse ka filmisõbrad,” sõnas Rebane.

Cinamoni eesmärgiks on tuua kinopublikuni vaatajasõbralik kinokeskkond ja teenindus, kus tipptasemel pildi- ja digitaalse helikvaliteedi nautimise kõrval saab kinokülastaja istuda mõnusas kohvikus, nautida toite erinevates restoranides, tähistada sünnipäevi, mängida, kasutada Internetti või niisama sõprade ja perega aega veeta. Cinamoni programmis leiavad koha nii populaarsed Hollywoodi linateosed, väärtfilmid kui ka Baltimaade oma filmitoodang.

Täna on Cinamonil kaks edukalt käivitunud kinokeskust Leedus. 2005. aastal Kaunases avatud kinokompleksi külastas esimesel tegevusaastal 572 000 kinosõpra. Pool aastat hiljem Klaipedas uksed avanud Cinamon tõi veidi rohkem kui kuue kuuga juurde 260 000 kinokülastajat. Lisaks Sakala kinokeskusele on Cinamonil hetkel Baltimaades töös neli uut kinoprojekti. Järgmise aasta novembris avab ettevõte Riias Alfa keskuses Läti esimese Cinamoni kinokeskuse. Tartus on ehitustööd käimas viie saaliga Cinamoni rajamiseks, mis valmib 2008. aasta kevadsuvel.

Cinamoni kinode sisekujunduse autor on Suurbritannia disainer John Gregg, kes on loonud interjöörilahendused ka Tallinna ja Riia populaarsele lounge’ile Kaheksa. Gregg on teinud sisekujundustöid Jaapanis, Venezuelas, Hispaanias, Araabia Ühendemiraatides ja Suurbritannias.

Cinamon ei ole esimene kultuuriasutus, mis rajatavas Sakala keskuses tegutsema hakkab. Eelmisel nädalal sõlmis AS Uus Sakala koostöölepingu Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivaliga. PÖFFiga sõlmitud koostöölepingu kohaselt toimub festival uues Sakala kultuurikeskuses aastatel 2009-2014. “PÖFF saab festivali ajaks oma kasutusse seitse Cinamoni kompleksi saali ja kaks väärtfilmikeskuse kinosaali. Samuti korraldab PÖFF nii festivalide avamised kui ka auhinnagalad uue Sakala keskuse 1805kohalises suures saalis,” ütles Rebane.

Hetkel peab AS Uus Sakala läbirääkimisi mitmete teiste keskuses tegevust alustatavate organisatsioonidega ja operaatoritega ning lähiajal loodetakse ka järgmised lepingud allkirjastada.