Registrisse kandmata firmade kontosid ei ähvarda sulgemine

Justiitsministeeriumi kinnitusel on väited äriregistrisse kandmata ettevõtete arvete sulgemisest alusetud. Igasugustel pangaarve arestimistel puudub seaduslik alus, ütles ministeeriumi äriregistri talituse juhataja Viljar Peep. Teisipäeval äripäevas ilmunud uudises "äriregistrisse kandmisel ähvardab konto sulgemine" oli segi aetud kaks erinevat arvet - ettevõtte pangakontod ja asutatava äriühingu kapitaliks sissemakstud summa, mida vastavalt äriseadustikule ei saa kasutada enne äriregistrisse kandmist, märkis ministeerium. ümberregistreeritud äriühingud tõendavad kohtule osa- või aktsiakapitali olemasolu bilansiga ning neid deponeeritud arvele kapitali maksmine ei puuduta, ütles Peep.

Augustis otsis Eestis tööd 3,5 protsenti tööealistest

Riiklike tööhõiveametite vahendusel otsis augustis tööd 30 090 tööta tööotsijat ehk 3,5 protsenti elanikest vanuses 16 aastast pensionieani. Võrreldes juuliga langes tööta tööotsijate arv 0,2 protsendipunkti võrra. Tööturuameti andmeil oli vastav näitaja kõige kõrgem Valgamaal, kus tööhõivetalitustes oli arvel 7,7 protsenti kogu maakonna tööeas elanikest. Võrumaal oli see näitaja 5,9 ja Ida-Virumaal 6,1 protsenti. Kõige madalam oli tööpuudus Pärnumaal, kus tööta tööotsijaid oli 2,2 protsenti tööealistest.

Investeerimispank müüs 7,5 protsenti Harju Elektrist

Eesti Investeerimispank müüs 7,5 protsenti börsi lisanimekirjas noteerimist taotleva Harju Elektri aktsiatest võrdselt 2,5-protsendiliste osalustena Tallinna Pangale, ühispangale ja NG Kapitalile.

Tehingu kogumaksumus ulatus 11,6 miljoni kroonini.

Eelarve tulude plaanist täis 70 protsenti

Kaheksa kuuga on tänavusest riigieelarve tulude plaanist täidetud 69,5 protsenti võrreldes mulluse 61,5 protsendiga, teatas rahandusministeerium.

õlleaktsiisi on laekunud 88,7 protsenti aastaplaanist ja tubakaaktsiisi 86,2 protsenti. Ettevõtte tulumaksu on laekunud 84,7 protsenti.

Käibemaksu on eelarvesse kaheksa kuuga laekunud 4,01 miljardit krooni (69,4 protsenti plaanist), füüsilise isiku tulumaksu 1,47 miljardit (63,4 protsenti) ning aktsiise 1,42 miljardit (60,6 protsenti).

Alkoholiaktsiisi aastaplaanist on täidetud 61,3 protsenti, pakendiaktsiisist 60,4 protsenti, mootorikütuse aktsiist 51,2 protsenti ning mootorsõidukiaktsiisist 51,2 protsenti.

Farmaatsiatehas ja Läti Grindex kaaluvad ühinemist

Magnum Grupp ja Eesti Investeerimispank on alustanud läbirääkimisi ravimitootjate Tallinna Farmaatsiatehase ning Riia Grindexi ühendamiseks, ütles Magnum Grupi nõukogu esimees Margus Linnamäe.

Linnamäe sõnul on läbirääkimised siiski alles algstaadiumis ja kindlat ühinemisotsust veel pole. "See on üks võimalik koostöö vorm," lisas ta.

Läänemere Primorski sadam saab oktoobris nurgakivi

Venemaa suuruselt kolmanda Läänemere sadama - Primorski - nurgakivi panek toimub 1. oktoobril, ütles Leningradi oblasti kuberner Vadim Gustov. Uue sadama kaudu hakkab Venemaa vedama nafta-, gaasi- ja keemiatooteid. Sadama võimsuseks on plaanitud 45 miljonit tonni aastas. Sadama ehitus on üks osa Venemaa plaanist juhtida Balti sadamate kaudu kulgevad kaubavood Eestist ja Lätist ümber.

Eesti ja Vene poliitikud arendavad transiidiprojekti

Eesti ja Venemaa poliitikud jõudsid esmaspäeval Moskvas ühisseisukohtadeni Eesti vene rahvusest ärimeestele huvi pakkuva transiidiprojekti osas.

Vene Erakonna Eestis esimehe Nikolai Maspanovi initsiatiivil toimunud ümarlaud Vene Riigiduumas võttis vastu pöördumise ja deklaratsiooni, mis juhib Venemaa presidendi ja valitsuse tähelepanu võimalusele parandada Eesti venelaste olukorda just avatumate majandussuhete, mitte Eesti riigi vastu suunatud sanktsioonide kaudu.

Maspanov ütles eile hommikul Moskvas, et koostöö transiidi vallas võib oluliselt mõjutada Eesti staatust Euroopas, sest maailma üheks kõige määravamaks trassiks kujuneb Vaikse ookeani äärest lääne suunas liikuv kaubavool.

Rakvere Lihakombinaat ja Järlepa Kalkunikasvatus loovad ühisfirma

Rakvere Lihakombinaat ja Järlepa Kalkunikasvatus sõlmisid esmaspäeval eellepingu, mille alusel loovad ühisel aktsiakapitalil põhineva aktsiaseltsi. Loodava ettevõtte tegevusaladeks on loomade ja lindude kasvatus, tõuaretus, põllumajandussaaduste tootmine, varumine, ümbertöötlemine, hulgi-ja jaekaubandus, toiduainete tootmine ning eksport ja import.

Loodava firma aktsiakapitali suurus on miljon krooni, teatas Rakvere Lihakombinaat. Aktsiaseltsi nõukogu kinnitab Rakvere Lihakombinaadi nõukogu septembris.

Baltic News Service/EPL