Mulgimaa ettevõtjad panid mõisakompleksi päästmiseks seljad kokku.

Haridusministeeriumilt enam kui 20 miljoni krooniga Õisu mõisa peahoone ja teised kinnistud ostnud SIO Investments on laiendanud omanikeringi ja aktsiakapitali.

Lisaks varasemale ainuomanikule Paavo Lampinenile kuuluvad selle omanikeringi nüüd muu hulgas teine AS-i Viljandi Aken ja Uks osanik Imre Michalsky, Merit Berzin ning aktsiaseltsid Viljandi Metall, Rael, Baltazar ning ESRO. Ettevõtte osakapitali on laiendatud enam kui 16 miljoni kroonini.

SIO Investmentsi nõukogu liige, Viljandi Metalli juht Jaak Sulg lausus, et ettevõtjad kavatsevad Õisu mõisakompleksist kujundada puhke- ja konverentsikeskuse. “Arvestame praegu 60–80 miljoni kroonise investeeringuga. Summa võib muutuda, sest projekt võtab mitu aastat aega,” rääkis Sulg.

Sule sõnul otsustasid Viljandi ärimehed jõud koondada, et tagada mõisakompleksi säilimine. “Soovisime, et mõis ei läheks spekulantidele,” rääkis ta.  

Samuti on SIO Investmentsi omanikeringis tuntud ehitusettevõtja Andres Kogeri pojale kuuluv OÜ Kodiaros. “Andres Koger on Viljandi juurtega ning tõepoolest samuti projektiga seotud,” kinnitas Jaak Sulg.