Loa saamiseks läbis uus veerem kasutuselevõtu loa menetluse, mida koordineeris TJA koostöös Elektriraudtee ja Stadler Bussnang AG-ga. See luba on peamiseks eelduseks uute diiselrongide liinile minekuks.

"Kuus kuud väldanud sõidu- ja seisukatsetused toimusid paralleelselt uute elektrirongide katsetustega ning need olid edukad ja kinnitasid uue veeremi vastavust Euroopa Liidus ja Eestis kehtivatele nõuetele," kommenteeris amet.

Kohapealsete katsetuste eesmärk oli veenduda uue veeremi ja Eesti raudteevõrgustiku koostoimes, samuti kontrollida veeremi võimekust opereerida ohutult ning vajadusel seda täiendavalt häälestada.

Katsetused viidi läbi vastavalt TJA poolt heakskiidetud programmile, mis sisaldas veeremi kõikide kriitiliste osade kontrolli. Erilist tähelepanu pööras TJA katsetustel sõiduohutusele nagu pidurite efektiivsus ja sõidustabiilsus ning reisijatele mõeldud funktsionaalsuste kontrollimisele, mille hulka kuulub ka kõikide kasutajagruppide ligipääs rongile ja teavitussüsteemide olemasolu rongis.