Ots töötab energiaturu inspektsiooni peadirektorina ja Uukkivi on raudteeinspektsiooni osakonnajuhataja peadirektori ülesannetes.
Otsa sõnul on tema eesmärgiks uuendatud konkurentsiameti peadirektorina jätkata olemasolevat tugevat hinnaregulatsiooni nii energeetikas kui ka sides.

“Tahan oluliselt parandada konkurentsiameti võimekust järelevalveasutusena. Kõigepealt tuleb aga olemasolevad turud läbi analüüsida, riskid kaardistada ja siis vastavalt tegutseda,” ütles Ots.

“Eesti on väike riik ning meie ressursid on piiratud, seega tuleb ametite efektiivsust tõsta,” kommenteeris Uukkivi. “Uues ametis pean oluliseks eri valdkondade parimate praktikate ülevõtmist. Ohutusjärelevalve peab põhinema senisest rohkem riskianalüüsil, samuti tuleb ameti töös tõsta konsultatsioonide osatähtsust ehk rolli teenindusasutusena.”

1. jaanuarist alustavad sideameti, konkurentsiameti, energiaturu inspektsiooni, tehnilise järelevalve inspektsiooni ja raudteeinspektsiooni asemel tööd uus konkurentsiamet ning tehnilise järelevalve amet.

Viie ameti kaheks liitmiseks ministeerium lisaraha ei taotlenud ning ühinemise ettevalmistamiseks tänavu tehtavad kulud katab ministeerium olemasolevast eelarvest.

Uue konkurentsiameti asukoht on Auna 6 ning uue tehnilise järelevalve ameti asukohaks saab Sõle 23A.