"Mõnevõrra on üllatav, et ligi kaks kolmandikku vastanutest oleks nõus rohkem maksma põhjalikuma info eest. Samas ollakse tihtipeale väljas süües liigselt tagasihoidlikud ning ei uurita ettekandjate ja kokkade käest toidu soola ja suhkru sisalduse, kalorsuse jms kohta. Seda võiks rohkem küsida, sest siis suureneb ka toidupakkujate motivatsioon ise asja uurida,“ lisas toitumisteadlane Mai Maser, vahendas sekretar.ee.

Unilever Food Solutionsi Balti riikides läbi viidud uuringu järgi soovib kaheksa Eesti elanikku kümnest täpsemalt teada, mida nende toit sisaldab ja kuidas see on valmistatud. Pea poolte arvates mõjutaks põhjalikum info roas sisalduva kohta nende otsuseid väljas süües ja nad valiksid tervislikuma toidu.

Swissôteli peakokk Taigo Lepik lisab, et kuigi söögikohtade külastajad on Eestis tihtipeale tagasihoidlikud, et oma toidu kohta lisainfot uurida, siis huvi toidus sisalduva ja tooraine päritolu kohta on aastatega üha kasvanud.

Väljavõtteid uuringust:

- 75% eestlastest tahaks teada, milline on nende toidus kasutatud tooraine päritolu

- 62% sooviks, et söögikohtade menüüdes oleks toidu kohta saadaval rohkem infot kalorite, soolasuse, süsivesikute koguse jms kohta

- 65% vastanutest oleks nõus roa eest rohkem maksma, kui nad teaksid täpselt, mida nad söövad.