KPMG Baltics ASi juhatuse liige Andres Root märkis, et vastanutest 56 protsenti ei planeeri tänavu muudatusi oma ettevõtte töötajate arvus, kuid veerand on valmis personali kuni kümnendiku võrra suurendama.

17 protsenti näeb, et 2010. aastal töötajate arv neil väheneb.

"Samas 80 protsenti arvab, et palgad tänavu nende ettevõttes ei muutu. See näitab ettevõtjate alalhoidlikkust olukorras, kus oodatakse majanduskasvu kerget taastumist. Ettevõtte kulubaasi viimist jätkusuutlikule tasemele peavad vastajad selgelt kõige olulisemaks," ütles Root.

Ligi kaks kolmandikku küsitlusele vastanutest arvas, et majanduskasv jääb tänavu natuke plusspoolele ehk siis SKP kasvab 1-2 protsenti. Viiendik arvas, et majanduskasv jääb nulli.

Ettevõtjate toetus eurole on olnud tavapäraselt keskmisest kõrgem ning ka tulemustest nähtub, et ligi 83 protsenti näeb euros kasusid. Vastanutest tervel 98 protsenti oli veendunud euro käibeletulekust 1. jaanuaril 2011.

Majanduskriisist väljumise üheks retseptiks ettevõtetele on keskendumine põhitegevusele.

Aprillis läbiviidud uuringus "Majanduse Pulss 2010" küsis KPMG ettevõtlussektori otsustajatelt arvamusi Eesti majanduskasvu väljavaadetele, eurole, välisinvesteeringutele, aga ka ettevõtete palga- ning personalipoliitikale käesoleval aastal.

Valikvastustega veebiküsitlusele laekus 163 ankeeti.