Riskivaldkonna otsustajate uuring The Convergence Evolution näitas, et 41 protsenti juhtkondadest võtab riskijuhtimist väga tõsiselt, samas kui enne finantskriisi arvas nii vaid 10 protsenti vastanutest, teatas KPMG.

Tähelepanu riskiteemadele johtub nende tähtsustamisest tegevjuhtkonna ning regulaatorite tasandil.

KPMG Baltics OÜ juhatuse esimees Andris Jegers märkis, et uuringust ilmnes, et vaid üheksa protsenti ettevõtetest seob riskijuhtimist oma äristrateegiaga.

„Riskijuhtimises tuleb vältida olukorda, kus majanduslanguse ja eriti finantskriisi järgselt peetakse riskijuhtimist küll tähtsaks, kuid samas ei astuta reaalseid samme, et siduda see valdkond reaalse äritegevuse ning ettevõtte strateegiaga.“

89 protsenti riskiuuringule vastanutest märkis, et riskijuhtimise tegevuste kulud on tõusnud nende prioriteetsuse tõttu ning kolmveerand vastanud ettevõtetest kulutab kümnendiku aastakäibest riskijuhtimisele.

Vähem kui kolmandik leidis, et nende ettevõtted lähenevad riskijuhtimisele järjekindlalt eri turgudel, kus nad tegutsevad.

Riskijuhtimise tähtsustamine tuleneb soovist võtta kontrolli alla riskide realiseerumisest tulenev võimalik kahju (51 protsenti vastanutest) ning tulla toime äritegevuse keeruliste protsessidega (35 protsenti).

KPMG uuringule vastas 177 riskijuhti üle maailma ning enam kui pooled vastanutest esindasid ettevõtteid aastakäibega üle poole miljardi USA dollari.