Uuringus keskenduti ühe osana sellele, kuhu kaovad kandideerijad ning vastajatel paluti selgitada, miks nad töökohtadele kandideerimise katkestasid.

Peamised põhjused, miks tööle kandideerimine katkestati, on uuringu tulemuste põhjal järgmised: töövestlusel saadud info ei vastanud ootustele (36%), tööandja kohta saadi tuttavalt, meediast või mujalt negatiivset infot (29%), tööandjalt ei saadud piisavalt infot ja tagasisidet (28%).

Brandemi tegevjuhi Paavo Heili sõnul annavad uuringutulemused hulgaliselt mõtteainet tööandjatele. “Palju räägitakse sellest, et töötajaid on raske leida. Samal ajal on tööjõuturg aga ülimalt aktiivne. Statistikaameti andmetel vahetab aastas töökohta ligikaudu 150 000 inimest ja vähemalt 2 korda rohkem on neid, kes on kuhugi kandideerinud,” sõnas Heil.

Põhjused, miks tahetakse vahetada töökohta on suurel määral ka tööandjatest endist tulenevad. “Oluliseks töökoha vahetamise ajendiks on parem töötasu ning tööprotsesside kehv korraldus, ebapädev juhtimine, motivatsiooni langus ja teised põhjused,” soovitab Heil tööandjatel oma juhtimispraktikad üle vaadata.

Mais läbiviidud tööturu- ja palgauuringus osales 12 603 töötajat ja tööotsijat, mis teeb uuringust suurima töötajate küsitluse Eestis, kinnitas Brandem.