Woolfi instituut jõudis Inglismaal ning Walesis läbi viidud mitmekesisuse uuringus järeldusele, et töökollektiivis sõbralik suhtlemine on eelarvamuste murdmisel võtmetähtsusega, vahendab USA populaarne investorite kanal CNBC.

Kuigi 11 701 täiskasvanu seas läbi viidud uuring toimus valdavalt enne Covid-19 pandeemia algust, toonitas Woolf instituut, et uuringu tulemused näitavad selgelt, kui oluline roll on füüsilise töökoha olemasolu töötajate jaoks erineva taustaga inimestega harjumisel ning nende omaksvõtmisel.

Näiteks võrreldes tööl käivate inimestega oli majanduslikult mitteaktiivsetel inimestel 37% suurema tõenäosusega vaid enda etnilisse gruppi kuuluvad sõbrad. Samuti suhtusid nad kolmandik võrra suurema tõenäosusega naabruskonna etnilisse mitmekesisusse negatiivselt.

Ja vastukaaluks pakkusid töökohad inimestele võimalust endast erinevate inimestega suhelda ning seguneda.

Uuringu läbiviija Julian Hargreaves tõdes kokkuvõtet tehes, et erinevad sõprussuhted mõjutavad meie eelarvamusi oluliselt rohkem, kui meie eelarvamused sõprade valikut mõjutavad.

Woolf instituut hoiatas, et kuna üha rohkem inimesi jätkab tulevikus kodus töötamist, väheneb ka töökoha roll erineva taustaga inimeste kokku viimisel. „Kui alternatiivseid võimalusi sotsiaalseks suhtluseks ei looda, viib see otseselt eelarvamuste suurenemisele," märkisid uuringu läbiviijad.

Woolf instituudi asutaja Ed Kessler lausus, et kui inimesed peavad pandeemia tõttu kodust töötama, suureneb risk, et nad naasevad oma kapseldunud veendumuste ja eelarvamuste juurde.