TNS Emor turu-uuringute juhtekspert Mari-Liis Eensalu sõnul on mobiilse interneti kasutajate arv aastaga kasvanud kolmandiku võrra, teatas TNS Emor.

„Kui üle-eelmisel aastal oli mobiilse interneti kasutajate osakaal Eesti elanike seas 24% ja mullu 36%, siis käesoleva aasta alguseks oli mobiilse interneti kasutajate osakaal tõusnud juba 49%-ni,“ ütles Mari-Liis Eensalu.

“Mobiilne arvutiühendus on üha enam levinud linnadest maapiirkondadesse, kus ta asendab interneti püsiühenduse lünki või on püsiühenduse kõrval alternatiivseks ja soodsamaks interneti kasutamise võimaluseks,“ ütles Mari-Liis Eensalu.

„Samas on mobiiliekraanil interneti kasutamine kiiresti populaarsust võitmas just noorte seas.”

Elisa juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul näitas Emori uuring, et mobiilse interneti kasutamisel on kliendile jätkuvalt olulisteks kriteeriumiteks hind, kiirus ja mahupiiranguta teenus.

Emori uuringu andmetel pidas 71% vastanutest mobiilside teenuse valikul esmatähtsaks hinda ja 63% pidasid oluliseks leviala ja teenuse kvaliteeti.

„Samas näitas Emori uuring, et teenuse kasutaja ei oska hinnata, kui kiire peaks olema mobiilne internet - koguni 73%-l klientidest puudus teadmine, kui suur kiirus nende vajadusi rahuldaks,“ ütles Sami Seppänen.

TNS Emori uuringutulemuste kohaselt on Elisa säilitanud liidripositsiooni mobiilse interneti kasutajate seas arvutis. Klientidest, kes kasutavad erakliendi lepingu alusel arvutis mobiilse interneti teenust, kasutab 36% Elisa MiNT’i, teisele kohale platseerus EMT 34% ja kolmandale Tele2 17 protsendiga.