Palgalangust prognoosib praegu kuus protsenti töötavatest inimestest, aasta tagasi oli see osakaal seitse protsenti.

Uuringust selgus ka, et enam kui pooled palgatõusu prognoosinud inimestest arvavad, et palgatõus jääb vahemikku 1-10 protsenti.

Pisut on kasvanud vastajate protsent, kes prognoosivad palgatõusu vahemikus 21-30 protsenti.

"Siiski võib öelda, et palgatõusu suuruse osas on ootused üldjoontes sarnased aasta tagusega, kuid palgatõusu ootavate ja prognoosivate inimeste protsent on kasvanud," kommenteeris tulemusi CV-Online'i turundusjuht Heikko Gross.

Parimaks hindavad oma väljavaateid IT, ehituse ja energeetika valdkonnas töötavad inimesed. Neis valdkondades hindas üle 30 protsenti inimestest, et nende palk tõuseb.

Kõige tagasihoidlikumad ootused palgatõusu osas on korrakaitse ja päästeteenistuse, avaliku sektori ning kultuuri, kunsti ja meelelahutuse valdkondades.

Ametipositsioonide lõikes hindavad oma väljavaateid parimaks tippjuhid, esmatasandi juhid ning tippspetsialistid.

Väikseim protsent palgatõusu prognoosivaid töötajaid on lihttööliste ning assisteerivaid- ja administratiivtöid tegevate inimeste seas.

Maakondade lõikes hindavad väljavaateid parimaks Harjumaal ja Raplamaal töötavad inimesed, kõige kasinamaks aga Läänemaal ja Viljandimaal töötavad inimesed.

2013. aasta sees prognoosib palgatõusu 45 protsenti töötavatest inimestest, palgalangust neli protsenti.

"Kui mõelda väljavaadete peale, siis juba praegu on tööpakkumisi poole enam kui kaks aastat tagasi ja töötute arv näitab langustrendi, millest tulenevalt võib prognoosida, et lähiaastail kasvab oluliselt surve palgatõusule ja töötingimuste parendamisele," ütles Gross.

Statistika põhineb CV-Online’i mai lõpus toimunud uuringul, millele vastas üle 7800 inimese.