Siiski võib näha väikese positiivse noodina seda, et Vene turistide arv on võrreldes eelmise aastaga pisut tõusnud.

Venemaa majanduse nõrgenemine, rubla väärtuse kahanemine euro suhtes ning Schengeni viisa taotlemisel kehtestatud sõrmejälje andmise kohustus on pannud venelased välismaal puhkuse veetmise suhtes kaks korda mõtlema. See käib ka Baltimaade kohta, mis on olnud ajalooliselt venelaste jaoks talvisel ajal väga populaarne reisisihtkoht.

Reisifirma Green Tour Baltic, mis korraldab venelastele reise Baltimaades viis seekordsel aastavahetuse perioodil läbi küsitluse, millest selgus, et peamine põhjus, miks venelased Eestisse otsustavad tulla on siinne suhteline odavus võrreldes paljude teiste Euroopa sihtkohtadega (seda pidas kõige tähtsamaks 62% vastanutest).

Teise põhjusena tuuakse välja Eesti turvalisus ja terroriohu puudumine (seda pidas kõige tähtsamaks 24% vastanutest).

Otsuse Eestisse reisida tegi sõprade-sugulaste soovitusel 11 protsenti küsitlustele vastanutest ning 3 protsenti vastanutest tunnistasid, et talvise Tallinna külastamine on ammu nende unistus olnud.

Eelmainitud uuringu järgi kulutas keskmine Vene turist Tallinnas umbes 30 eurot päevas. Samas lubas ostlema minna vaid 8 protsenti vastanutest. Peamiselt lubati kodumaale kaasa viia sanktsioonide alla sattunud tooteid ning kohalikku Eesti toidukraami.