RAND Europe’i ja KPMG uuringutel tugineva prognoosi kohaselt on ravimiresistentsus tänavu võtnud 700 000 inimese elu ja kui midagi ette ei võeta, on surmade arv aastaks 2050 juba 10 miljonit, kirjutab populaarne USA investorite kanal CNBC.

Antibiootikumide kasutamine suureneb üle maailma, samas kui uute antibiootikumide arv väheneb. Kui olemasolevad enam ei tööta, on see majandusele kohutav kahju, sest kannatavad tööealised inimesed ning varem ravitavad haigused muutuvad taas ravimatuteks.

„Pole kahtlust, et ravimitele allumatus on suurim oht ja risk, millega me silmitsi seisame,“ vahendab CNBC Briti Akadeemia presidendi, Londoni majanduskooli professori ning endise Maailmapanga peaanalüütiku Nick Sterni sõnu. „Jim O’Neilli juhitud uuring on väga oluline ja näitab veenvalt, milliste riskidega me nii inimelude kui majanduse mõttes silmitsi seisame“.

O’Neill, keda tuntakse kiiresti arenevate riikide Brasiilia, Venemaa, India ja Hiina kohta akronüümi BRIC kasutuselevõtjana, hoiatas, et üha kasvava ravimiresistentsusega saavad suurima hoobi arenenud riigid. Suures ohus on ka India, Nigeeria ja Indeneesia (malaaria) ning Venemaa, mida räsib tuberkuloos.