Rahaline preemia kõnetab kõige enam nooremaid kuni 25-aastaseid töötajaid, uhke jõulupidu aga vanemaid kui 56-aastaseid.

„Rahaline preemia on eelistatuim nii meeste kui ka naiste seas, kuid naised hindavad kahepäevast lisapuhkust pisut olulisemaks kui mehed," kommenteeris uuringut CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt.

Umbes iga neljas ehk 24% töötajatest valiksid kaks lisapuhkusepäeva, 16% kuni 200 euro väärtuses kinkekaardi ja 10% ootaksid uhket ettevõtte jõulupidu koos kaaslastega.

Kõige ebapopulaarsemad ootused on tööandjapoolne annetus heategevuseks, mida sooviksid 4% töövõtjatest, tööandjapoolne kingitus (3%) ja kinkekorv (2%).

Rahaline preemia oli populaarseim valik just noorte seas. „Iga teine (53%) noorem kui 25-aastane töövõtja eelistas 100-eurost rahalist preemiat ja iga viies noor lepiks ka lisapuhkusega," märkis Auväärt. „36-46-aastastest töötajatest eelistasid rahalist preemiat 32% ehk vähem kui kolmandik vastanutest".

„Arvatavasti on Eestis üks enim levinud jõulupühadega kaasnev hüve ettevõtte poolt korraldatav jõulupidu, mida hindavad kõige kõrgemalt 56-76-aastased töötajad. Noortest valiks jõulupeo kõigest iga kümnes töövõtja," lisas Auväärt.

Uuringus osales 1045 töötajat erinevatest valdkondadest.